Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istina ili mit?

Je li pijenje vode s limunom natašte zaista zdravo za organizam? Žena koja je to isprobala ima odgovor

voda s limunom
Thinkstock
04.11.2020.
u 06:45

''Lice mi se očistilo od bubuljica, čak i od manjih tamnih pigmentacijskih mrlja i koža mi je bila gotovo besprijekorna: bez upala ili viška sebuma i bez novih tamnih mrlja''

U to da je limun dobar za zdravlje vjerojatno nitko ne sumnja, no krije li svakodnevno pijenje vode s limunom neke prave zdravstvene benefite za naš organizam? To je odlučila provjeriti i Gianluca Russo kad je pristala na izazov da tjedan dana pije samo – vodu s limunom. Vjerojatno ste i sami čitali o brojnim ljekovitim svojstvima limuna koji se spominje i kao prirodni antibiotik, blagodat za imunitet, prirodni antiseptik te da pomaže ublažiti grlobolju i menstrualne bolove. Prema nekima, voda s limunom pomaže i u borbi protiv mladenačkih akni.

Russo je tjedan dana ujutro natašte pila 2.5 dcl vode s pola iscijeđenog limuna, a već je, kaže, pri kraju tjednog izazova primijetila da joj je koža čišća i svjetlija. 

Foto: Shutterstock

"Neki recepti koje sam pronašla kažu da voda treba biti topla, ali mi je to, iskreno, bilo bljutavo pa sam se odlučila za svježiju varijantu, a na moje iznenađenje, brzo sam vidjela rezultate.  Lice mi se očistilo od bubuljica, čak i od manjih tamnih pigmentacijskih mrlja i koža mi je bila gotovo besprijekorna: bez upala ili viška sebuma i bez novih tamnih mrlja. Osim toga, postala je i puno mekša na dodir i dosta svjetlija", piše Russo za Insider.

Inače, voda s limunom jedan je od načina za unošenje potrebne količine C vitamina i za povećanje hidratacije.

 Svi roditelji već sigurno znaju: Ovo je najgledaniji video u povijesti YouTubea, ima 7,4 milijarde pregleda

voda s limunom
1/3

Kako je par dana nakon završetka izazova uslijedilo i negativno razočarenje i dio akni se počeo vraćati, sigurna je, kaže, da ju je od upala branio upravo limun.

"Uz to, voda s limunom pomogla je i mom oralnom zdravlju, a bila sam i manje naduta", napisala je Russo, a to ide u prilog istraživanjima koja kažu kako voda s limunom može djelovati i kao prirodni diuretik.

"Poboljšao mi se ten, osvježio dah i uravnotežila probava, no nisam primijetila druge zdravstvene benefite", piše, svjesna da je tjedan dana izazova prekratak period. 

Foto: screenshot/facebook

"Ipak, imala sam i jedan negativan učinak pijenja limunove vode; svakog dana bila sam žedna, a ako tu žeđ ne utažim, u ustima mi je ostajao čudan okus", dodaje Russo i zaključuje kako će definitivno razmisliti o tome da joj voda s limunom postane stalna svakodnevna praksa.

"Blagodati za moju kožu bile su neporecive i, iako sam možda bila žedna, nema ništa loše u tome da budem ekstra hidratizirana."

Ove dvije prijateljice postale su viralni hit: Pokazale su kako stil nema veze s konfekcijskim brojem!

Ove dvije prijateljice postale su viralni hit: Pokazale su kako stil nema veze s konfekcijskim brojem!

Objavljuje Večernji list u Ponedjeljak, 11. svibnja 2020.
Ključne riječi

Komentara 3

BI
Biouskoli91
07:54 04.11.2020.

Wow! Pravi znanstveni clanak! ....

CA
cortesova arkebuza
22:37 04.11.2020.

natašte?! Čiji je to jezik? Hrvatski sigurno nije.

MO
montello
20:55 04.11.2020.

teško pada na zeludac limun rano ujutro.samo mliko ili čaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije