Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gdje je Hrvatska?

Japan, Singapur i J. Koreja imaju "najjače" putovnice na svijetu, a Slovenci su na 10. mjestu

Japanska putovnica
Getty Images
26.03.2019.
u 13:49

Singapurska i južnokorejska putovnica s drugog su mjesta "skočile" na prvo i dijele poziciju s Japanom i mogu posjetiti 189 zemalja širom svijeta bez viza.

Japan dijeli poziciju sa Singapurom i Južnom Korejom za "najjače" putovnice na svijetu, novi su podaci.

Singapurska i južnokorejska putovnica s drugog su mjesta "skočile" na prvo i dijele poziciju s Japanom. Vlasnici tih putovnica mogu posjetiti 189 zemalja diljem svijeta bez viza. Drugo mjesto sada je zauzela Njemačka, a britanska se putovnica preselila na peto mjesto na ljestvici. Građani s putovnicom te zemlje mogu bez vize posjetiti 185 zemalja. Američka putovnica ostala je na šestom mjestu s jednom zemljom manje za koju ima "ulaz", podaci su Henley Passport Indexa koji se temelji na podacima Međunarodne udruge zračnog prometa (IATA).

Na trećem mjestu putovnice su Francuske (bez promjene) te Danske, Finske, Italije i Švedske, koje su dijelile četvrto mjesto s bezviznim ulaskom u 187 zemalja svijeta. 

Zajedničko četvrto mjesto zauzimaju Luksemburg i Španjolska, koje su dijelile peto mjesto s jednom zemljom manje za slobodan ulaz.

Velika Britanija dijeli peto mjesto s austrijskom, nizozemskom, norveškom, portugalskom i švicarskom putovnicom, a što će se s njom dogoditi u budućnosti još je nepoznato zbog situacije s Brexitom.

Hrvatska se nalazi na 20. mjestu ljestvice koju dijeli s Andorom jer građani mogu ući bez vize u 168 zemalja. Naši susjedi Slovenci na 10. su mjestu. 

Pogledajte i video – Putnica izbačena iz zrakoplova

Ključne riječi

Komentara 27

UM
Umjereni
14:02 26.03.2019.

Deset mjesta iza Slovenije. Stoljeće iza po gospodarstvu i uređenosti države, i tako redom.

Avatar mrkyyy
mrkyyy
14:36 26.03.2019.

eh jugoslavenska je bila najjača, to si pokazao i odmah su te gledali s respektom i klanjali se. s jugoslavenskom se moglo na mars, veneru, pluton i alfa centauri...

DU
Deleted user
18:06 26.03.2019.

Kaj će vam putovnica? U Bosnu i Srbiju idete ionak samo s osobnom, jel tak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije