Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pošteni nalaznici

Izgubila vrijednu narukvicu u zagrebačkom šoping centru: 'Vratile ste mi vjeru u ljude'

Foto: Getty
04.10.2019.
u 13:37

Mislila je kako je u popularnom zagrebačkom šoping centru zauvijek izgubila narukvicu za koju je bila emocionalno vezana, a na kraju je ostala ugodno iznenađena.

Facebook grupe postale su poprište žustrih rasprava, mnogim pitanja i razgovora, a u njima se nerijetko dijele i pozitivne priče iz svakidašnjeg života. 'Zakaj volim Zagreb' najveća je Facebook grupa zaljubljenika u glavni grad, a u njoj je ispričana lijepa priča o ljudskom poštenju.

- Moram ovo napisati, jer mislim da priča zaslužuje biti objavljena u ovoj grupi. Prije dva dana, sam u City Centru West, u nekoj od trgovina izgubila prekrasnu, vrijednu i dragocjenu zlatnu narukvicu. Vrijedna i dragocjena zbog toga što je naslijeđe a ne samo zbog svoje vrijednosti. Kad sam vidjela da se otkopčala i ispala mi, prošla sam istim putem natrag. Naravno, nisam ju našla. Ostavila broj telefona na info pultu, i nesretna otišla doma - započela je svoju priču N.C.

- Danas sam pomislila, idem još jednom pogledati od dućana do dućana; možda je neko pronašao. U prva dva ništa. A onda u Mülleru na moje pitanje, da nije možda netko pronašao takvu narukvicu, prodavačica sa smiješkom odgovara da je. I vadi ispod pulta moju narukvicu. HVALA, curama iz Müllera! Vratile ste mi vjeru u poštenje i u ljude. Veliko hvala, još jednom. ETO, I ZATO VOLIM ZAGREB - dodala je ova Zagrepčanka koja je sretna što je ponovno ugledala svoju narukvicu.

Foto: Facebook/Zakaj volim Zagreb

- Narukvica je izgubljena i nađena u Mülleru. Prodavačica koja mi ju je dala nije sigurna da li ju je pronašao netko od kupaca ili neka kolegica. Uglavnom, kod njih je praksa, kad bilo što pronađu (kartice, mobitele, nakit, bilo što) da stave ispod pulta i čekaju da se netko javi. U slučaju kartica ili tamo gdje se vidi vlasnik reagiraju odmah - ispričala nam je žena početak svoje potrage.

Kaže kako joj narukvica nije toliko bitna zbog materijalne vrijednosti već je sentimentalno za nju vezana. 

- Zlatna je, sa tirkizima, biserima i emailom; poseban je rad. Dio je kompleta koji još čine prsten i medaljon za lančić. Mislim da u ovom dijelu Europe, ne postoji ista. Moja mama je taj komplet dobila na poklon, potkraj šezdesetih, a meni ga je proslijedila prije nekoliko mjeseci - opisuje nam detaljno narukvicu koja je prije otprilike 50 godina u kompletu doputovala iz daleke Seville.

Potvrdila nam je i kako su svi kojima se obratila bili izrazito ljubazni te joj obećali pomoći.

- U svim trgovinama, gdje sam pitala, uzeli su mi podatke odnosno broj telefona da me obavijeste ako se pronađe - završila je. 

Nasmijte se uz ovaj video:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije