Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godine (ni)su važne

Izgled nam govori koliko dugo ćemo živjeti

Stariji ljudi
Arhiva VL
14.12.2009.
u 11:12

Godine nemaju veze s mladolikim izgledom, a to kako izgledate zapravo otkriva vaše godine, smatraju stručnjaci. Izgled je koristan vodič za dugovječnost i može pomoći u predviđanju trajanja životnog vijeka.

Godine nemaju veze s mladolikim izgledom, a vaš izgled zapravo otkriva vaše godine, smatraju stručnjaci. Izgled je koristan vodič za dugovječnost i može pomoći u predviđanju trajanja životnog vijeka.

Danski istraživači došli su do ovih zaključaka promatrajući 387 blizanaca. Ljudi koji izgledaju mlado s obzirom na svoje godine žive duže od onih koji izgledaju starije. Liječnicima su godine često glavni indikator zdravlja.

Skupina istraživača vođena profesorom Kaareom Christensenom s jednog sveučilišta u Danskoj proučavala je imaju li godine veze sa životnim vijekom. Blizanci koje su proučavali imali su između 70 i 99 godina. Fotografirani su, a procjenjivale su ih tri skupine ljudi.

U prvoj skupini bile su medicinske sestre koje se brinu o starijim pacijentima, koje su navodno odlične u procjenjivanju godina, a u drugoj su bile starije žene koje također mogu dobro prepoznati godine.

U trećoj skupini bili su mladi studenti koji bi trebali biti najlošiji u otkrivanju stvarnih godina. Fotografije blizanaca izmiješali su i izmijenili su im datume rođenja. Rezultati istraživanja pokazali su kako procijenjene godine starosti mogu pokazati trajanje životnog vijeka.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
karambita
11:25 14.12.2009.

Pa sta nisu istrazivali profesionalne sporetase. Evo, svaki profesionalni nogometas izgleda najmanje 10 godina starijhi. Pa koliko dugo ce oni zivjeti. Ma opet neki pametnjakovici i njihove statistike. Odjebite vise sa tim vasim statistikama. Evo, ja dsrkam 4 puta dnevno, odlicno se osjecam, koliko cu dugo zivjeti. Molim odgovor???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije