Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasujte u anketi

Izbor najiritantnije riječi: Koji žargonizam vas najviše živcira?

Marko Lukunić/PIXSELL
21.02.2020.
u 16:43

Moreno? Sorkač? Pičon? Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika izdvojili smo smiješne žargonizme, a na vama je da odaberete riječ koja vam riječ najviše "para" uši!

Danas je Međunarodni dan materinskog jezika čiji je cilj učenje, razvoj i unapređenje jezika, a tim smo povodom izdvojili žargonizme koji se koriste u hrvatskom jeziku. 

Žargonizmi su itekako poželjni u jeziku, no nerijetko se može čuti da se ljudi žale na pojedine riječi jer im idu na živce. Odlučili smo na jedno mjesto staviti one najčešće, ali i po mišljenju mnogih najiritantnije te vidjeti koja je među njima stvarno –najgora!


Komentara 46

JG
jozagulikoza.guli
18:10 21.02.2020.

Antifašižam, a odmah do njega "govor mržnje".

BE
beppi
21:01 21.02.2020.

Mene najviše živcira, "neka institucije odrade svoj posao".

KA
kajinx
19:12 21.02.2020.

Lajkati, daunlodati, suicidati, resetirati, reternati, krucijalno, šopingovati ! U stvari, uzmeš riječnik Engleskog jezika, dodaš sufikse Hrvatskog i eto vrhunskog izražavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije