Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razbijanje mitova

Izazovno rublje neće vam pomoći riješiti probleme. Ili...

partneri, par, seks (1)
Thinkstock
01.08.2013.
u 10:56

Odličan seks ne znači da ste suđeni jedno drugome, kao što ni izazovno rublje ne rješava probleme koje imate u krevetu... Evo i ostalih mitova koje je razotkrila slavna terapeutkinja

Muškarci misle kako znakovi poput crvenog osipa na vratu i prsima, plitko disanje i grčenje tijela mogu otkriti je li žena u seksu dosegla vrhunac, no istina je kako oni to nikako ne mogu znati sa sigurnošću.

Da bi bili potpuno sigurni je li partnerica dostigla vrhunac potrebne su stotine mjernih uređaja koje mjere aktivnost u cerebralnom korteksu mozga. Preostaje vam samo vjerovati joj na riječ, objašnjava seksualna terapeutkinja Tracey Cox. Ni znakovi poput crvenila na vratu, grčenja tijela i plitkog disanja ne govore baš mnogo, piše Daily Mail.

Evo još nekih mitova iz područja seksualnosti za koje Tracy kaže da su hrpa izmišljotina:

1. Izazovno rublje jamči super seks. Ono može začiniti ljubavni život, međutim ma kako izazovno rublje bilo neće riješiti neke dublje probleme.

- Kupnja haltera i kožnatih kostima može probuditi maštu, no ono nije rješenje za svaki seksualni problem para, već samo recept za kratkotrajno razbijanje rutine - ističe Cox.

2. Razgovori o seksu ubit će spontanost. Dok je sve u redu, parovi će rado razgovarati o seksu. No istraživanja su pokazala da više od 90 posto njih će prestati komunicirati jer će se uplašiti da ne uvrijede partnera ili da sami ne ispadnu glupi i nesigurni.

- Svaki se par povremeno susreće s problemima u postelji, a oni koji su međusobno iskreni prije će riješiti probleme ako budu o njima razgovarali - kaže Cox.

3. Trajanje seksa - najmanje 20 minuta. Opterećivanje vremenom može ubiti spontanost. Kako je recept za dobar seksualni život raznolikost tako da je sve poželjno - od seksa na brzaka, baš kao i maratonski seks.

- Dok je nekima dovoljno dvije minute, drugima neće biti dosta ni 40, a treće pak neće ni doživjeti orgazam, tako da je mjerenje vremena u seksu glupa ideja.

4. Odličan seks - odlična veza. Cox kaže da je strastveni seks najčešći pratitelj nestabilnih i turbulentnih veza. Naravno da je ispunjavajuć seksualni život nužan preduvjet dobre veze, ali seks ne može ocjenjivati kakva je veza. Mnogi ljudi poglešno misle da im je netko suđen jer s njime imaju fantastičan seks, no nisu svjesni da će se pokvariti kako veza krene prema kraju.

- Najbolji seks je onaj koji ispunjava i nakon godinu, dvije i pet, a ne kratkotrajna strast s nekim koga se trudimo osvojiti - zaključuje Cox.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije