Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što je drukčije?

Iz Ferrera priznali da su promijenili recept za Nutellu, evo zašto obožavatelji 'lude'

Nutella
Reuters/PIXSELL
07.11.2017.
u 11:33

Ova informacija o promjeni recepta "iscurila" je u Njemačkoj, a nakon što su iz tvrtke Ferrero potvrdili informaciju uz tvrdnje kako se kvaliteta ni ostali aspekti omiljenog namaza nisu promijenili, obožavatelji su na društvenim mrežama počeli kritizirati promjenu recepta.

Mnogima omiljen namaz od lješnjaka iz talijanske tvornice Ferrero, ponovno je u žiži pozornosti.

U siječnju ove godine Ferrero se našao na udaru zbog palminog ulja koje je jedan od sastojaka ovog namaza, a ima kancerogena svojstva. Iako su iz tvornice tada poručili kako su njihovi svi sastojci za Nutellu ispravni i ispitani, "kraljica" Nutella opet je na "tepihu".

Ovaj put obožavatelji kritiziraju proizvođača zbog promjene recepta. Novim receptom povećao se udio mlijeka u prahu sa 7.5 na 8.7 posto, a dodan je i šećer te umjesto dosadašnjih 55.9 posto, sada sadrži 56.3 posto, piše The Mirror. Rezultat je slađa i "lakša" Nutella. 

Ova informacija o promjeni recepta "iscurila" je u Njemačkoj, a nakon što su iz tvrtke Ferrero potvrdili informaciju uz tvrdnje kako se kvaliteta ni ostali aspekti omiljenog namaza nisu promijenili, obožavatelji su na društvenim mrežama počeli kritizirati promjenu recepta. 

Neki su tako na Twitteru napisali da će bojkotirati kupnju i konzumaciju Nutelle ako je informacija istinita. 

 

 

 

Nutella
1/11
Ključne riječi

Komentara 9

TH
than
12:36 07.11.2017.

Najbolji su ovi koji ce prestati kupovati, ako je informacija istinita. Pa valjda osjetis razliku dok ju jedes..

MI
milunko00
12:36 07.11.2017.

A koji proizvod danas nema palmino ulje? Jeftinije je od suncokretovog i svi ga stavljaju nažalost! Kao i fruktozno glukozni sirup umjesto šečera!

AM
Axis Mundi
12:32 07.11.2017.

koje gluposti! pazi, netko prijeti da će bojkotirati nutelu, ne znam da l' da se smijem ili plačem?! prvo, nikad, odavna već, ne kupujem taj proizvod. drugo, kakvog smisla ima što se netko žali na proizvod neke privatne, kapitalističke tvrtke? jasno da može propasti, budu li je svi bojkotirali, ali da će baš podilaziti masama, nisam baš sigurna. uzmi ili ostavi, to je princip. ako propadne nutela, napravit će pinelu, sasvim nebitno, jedan "junk food" manje. sigurno ne očekujte nutelu s najmanje 30%lješnjaka, najfinijeg niskomasnog kakaa i pomno biranih ostalih sastojaka korisnih za zdravlje. ne po sadašnjoj cijeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije