Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvuči primamljivo?

U idiličnom gradiću prodaju kuće za jedan euro, ali postoji 'kvaka'

Ollolai
Foto: prolocoollolai.it
1/5
30.01.2018.
u 15:43

Gradonačelnik je otkrio da su tri kuće već prodane i da je stiglo više od 100 upita.

Gradić Ollolai, smješten u planinskom predjelu regije Barbagia na Sardiniji, uskoro bi mogao postati "grad duhova" pa su lokalne vlasti pokrenule zanimljivu akciju. Kako bi pomladili i privukli stanovništvo, gradić nudi akcijske cijene kuća od samo jednog eura, piše CNN

Osim simboličnim cijenama nekretnina, gradonačelnik se nada da će privući nove ljude i lijepim pejzažem i zanimljivom poviješću grada. 

Tijekom pola stoljeća, populacija Ollolaija smanjila se s 2250 stanovnika na 1300, a svake godine rodi se samo nekoliko beba. "Oduvijek smo bili jak narod i nećemo dopustiti da naš grad umre", izjavio je gradonačelnik Efisio Arbau

Ollolai
1/5

No, u ovoj zanimljivoj ponudi postoji "kvaka". Stare kamene kuće u lošem su stanju pa će novi vlasnici morati uložiti u obnovu. Točnije, morat će se obvezati na to unutar tri godine, što će ih stajati više od 20 tisuća eura

Ollolai je nekada bio glavni grad regije Barbagia, a iako je nekad vrvio životom, odlaskom mladih u veće gradove u ulicama je zavladala tišina. Prazne kuće tako su desetljećima stajale i propadale. No, sačuvani su neki tradicionalni načini života. Primjerice, lokalni pastiri i dalje rade ovčji sir po kojem je to područje i poznato, a umjetnici i dalje izrađuju košare. Kako bi povratili život u pomalo usnuli gradić, gradonačelnik je od vlasnika kuća tražio da prepišu stare kuće vlastima da bi se stavile na prodaju. 

"To su stare pitoreskne kuće izrađene od sardinijskog sivog granitnog kamena koji se uzima s planina i obale", poručio je Arbau i otkrio da su tri kuće već prodane te da je stiglo više od 100 upita, čak i iz Rusije i Australije. 

Pogledajte i galeriju: Bračni par poklanja kuću vrijednu 330.000 kuna, ali pod jednim uvjetom

Ollolai
1/9

Komentara 13

TH
than
17:02 30.01.2018.

Da je samo jedna 'kvaka'. Postoji tu jako puno 'kvaka'.

DU
Deleted user
11:06 31.01.2018.

Da li ste vidjeli kakve su cijene nasih ruina?

Avatar ucjena
ucjena
17:11 30.01.2018.

Da nemam isao bih,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije