Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠIO QUELLE FASHION.HR

Isus Krist i donje rublje za kraj varaždinske modne bajke

18.02.2009.
u 12:48

Velika završnica petog Quelle Fashion.hr-a dala je šarenilo dizajnerskih kolekcija u kojima je svatko mogao pronaći nešto za sebe. Svatko od šest dizajnera koji su svoje kreacije pokazali na posljednjem danu sve značajnije hrvatske modne manifestacije, jesen/zimu 2009./2010. vidi na potpuno drugačiji način te se svatko od njih obraća različitim tipovima i dobnim skupinama žena.

Galerija: Zadnji dan Quelle Fashion.hr-a

Posljednju priliku da uživaju u ovosezonskim revijama iskoristile su mnoga poznata lica među kojima su u novim modnim poslasticama uživale glumačke snage Zrinka Cvitešić, Ana Begić i Edvin Liverić, sveprisutne Danijela i Ella Dvornik, Fashion Guru i njegov kolega Marko Grubnić koji niti u miran i bezopasan grad poput Varaždina nije mogao doći bez pratnje tjelohranitelja.

Reviju je otvorila monotona Branka Donassy koja je dala veći izbor materijala nego krojeva koji su uglavnom bili voluminozni i pomalo dosadni. Kod materijala je naglasak bio na posebnom procesu tkanja i obrade, različito strukturiranih vuna do vrlo luksuzne mješavine pamuka i svile. Donassy je prikazala odjeću koja ne prati liniju tijela, već je široka i šlampava, ne eksperimentira s bojama već se drži provjerene bež, sive, crne i smeđe.

Potpuna suprotnost Donassy bio je rumunjski dizajner Catalin Botezatu koji je malu crnu haljinu obojao u zelenu, ljubičastu i ružičastu i ukrasio ih svjetlucavim kamenčićima koji svaki dekolte čine neodoljivim.


Kolekcija Ivice Klarića

Francuska i engleska aristokracija bili su nit vodilja nove kolekcije Ivice Klarića koji je pokazao i odličnu kolekciju velikih kožnih torbi s prozirnom plastičnom ručkom. Klarić se poslužio snažnim kontrastom krojeva koji idu od strogo krojenih korzet komada do ležernih tulipan formi. Za takvu kolekciju dizajner je tražio isključivo svjetlopute modele plave boje kose koje je prepustio u ruke svjetski poznatog vizažiste Borisa Čavline, osnivača Ministarstva ljepote, koji je šminkao zvijezde poput Naomi Campbell, Eltona Johna, Nine Morića i Robbieja Williamsa. Čavlina nam je otkrio i što bi svaka žena uvijek trebala imati u torbi: korektor, maskaru, sjajilo i dobar kompaktni puder.


Danas je trend individualnost - Boris Čavlina

Glavne zvijezde dizajnerskog dvojca eNVy room limitirane kolekcije bile su lepršave haljine u luksuznom bo-ho glam izdanju. Retro stil sa prizvukom 70-ih godina odražavao se u krojevima i materijalima kao što je muslin i umjetno krzno. eNVy room kolekciju je dodatno podigao detaljima poput ovratnika, mini bolera, privjesaka i prsluka uz nizove metalnih ogrlica.

Modna kuća Di Caprio predstavila se s novom kolekcijom EQ u kojoj su bili prepoznatljivi provjereno dobri klasični krojevi, a novost sezone su izrazito naglašena ramena i sakoa što je ujedno i ultimativni trend u Di Caprio liniji za muškarce.

Čast da zatvori varaždinski Fashion.hr pripala je Robertu Severu koji je glavnu inspiraciju pronašao u misticizmu i religijskom simbolizmu koje je suprotstavio otvorenoj erotici koju je sačuvao za kraj revije. Sever je s Isusa Krista, čiji je lik stavio na majice i košulje, prešao na donje rublje koje je stavio u prvi plan. Cijela kolekcija, pod nazivom Code 1111 D/Liberation, puna je metala u obliku lanaca, ziherica i križića.

Varaždin se još jednom pokazao kao odličan domaćin i grad dostojan modnog spektakla koji je iz sezone u sezonu sve veći konkurent najvećem zagrebačkom modnom događaju. S nestrpljenjem čekamo i veselimo se ljetnom Fashion.hr-u koji se u srpnju održava u Zadru.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije