Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisko samopouzdanje

Istraživanje: Svaka osma žena smatra da je lijepa i privlačna

Kate Middleton (1)
Pixsell
24.04.2012.
u 13:19

Ispitanice kažu da ih samopouzdanima čini čvrsta ljubavna veza u kombinaciji sa zadovoljavajućim izgledom

Jedna od osam žena priznala je kako se smatra atraktivnom i lijepom. Svaka četvrta priznaje da je pod velikim pritiskom da bude lijepa, a ideal si je sama nametnula, pokazala je nova studija Dove Body Confidence Census 2012., piše Telegraph.

Istraživanje provedeno na 1000 žena pokazalo je da tek 13 posto pripadnica ljepšeg spola zbog izgleda ima više samopouzdanja, dok 78 posto ispitanica u reklamama radije gleda 'stvarne' žene nego slavne glumice i mlade djevojke. Osim toga, svaka četvrta žena priznala je kako se ne sjeća kada je primila kompliment koji ju je naveo da se osjeća lijepom.

Ljepotice koje nadahnjuju žene diljem svijeta su Kate Winslet i Holly Willoughby, dok se na prvom mjestu našla popularna Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea. 

No ono što su ispitanice istaknule da ih čini samopouzdanima jest i čvrsta ljubavna veza u kombinaciji sa zadovoljavajućim izgledom. Čak 72 posto žena izjavilo je da im partnerova ljubav jača samopouzdanje, a 53 posto žena reklo je kako iza njihove samouvjerenosti stoji jaka veza ili brak.

Komentara 1

LI
liliZG
13:36 24.04.2012.

bez uvrede , al jadne smo mi žene ako im za samouvjerenost treba brak ili jaka veza, ...........................................očito ne shvaćaju da ako nemaju samopouzdanja onda neće imati niti jaku vezu niti brak...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije