Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTOJI POVEZANOST

Istraživanje potvrdilo: Žene koje najviše piju alkohol su najinteligentnije!

Shutterstock
03.09.2019.
u 06:57

Koje žene najviše piju? Istraživanje prestižne londonske škole pokazalo kako su najveće 'pijanice' upravo one najinteligentnije.

Prestižni ekonomski fakultet, London School of Economics, proveo je istraživanje čiji rezultati govore kako su visoko obrazovane žene najizglednije za svakodnevno ispijanje alkohola, a sklonije su i priznati kada im alkohol postane problem.

Istraživanje je provedeno na tisućama tridesetdevetogodišnjakinja i pokazalo je kako su žene koje imaju diplomu čak 50 posto sklonije piti svakoga dana.

Istraživanje je i pokazalo kako su visoko obrazovane žene sklonije zapasti u probleme zbog konzumacije alkohola te kako je čak 71 posto izglednije da će one svakoga dana popiti piće. Zanimljivo je i da su muškarci s istim stupnjem obrazovanja imali samo 49 posto veće šanse.

Da Engleskinje nisu jedine pokazuje i istraživanje grupe Finkinja koje potvrđuje londonske teze. Njihovo istraživanje u rezultatima je pokazalo kako je dobre govorne sposobnosti smanjuju mogućnost izoliranja od strane vršnjaka, a to za posljedicu ima češće konzumiranje alkohola u adolescenciji. 

Iako je očito da se radi o umjerenoj konzumaciji, svakako je zabavna činjenica. Kada vam sljedeći put netko prigovori radi pokoje čašice više svakako im napomenite je to do vaše inteligencije. 

U videu pogledajte koliko muškarci prepoznaju ženske beauty proizvode?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije