Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez njih se ne može

Istraživanje pokazalo: Ove tri stvari presudne su za dugotrajnu i sretnu vezu

shutterstock
20.10.2020.
u 07:00

Uvijek se usredotočite na pozitivne stvari u vezi. U svakom odnosu postoje dobre i loše stvari, ali na vama je da odlučite na koju ćete stvar usmjeriti svoju pažnju.

Helen Fisher, ugledna biološka antropologinja i autorica knjige Anatomija ljubavi, proučavala je parove u sretnim i dugotrajnim vezama. Podvrgnula ih je skeneru mozga, a rezultati su joj pokazali što je važno kako bi veza bila dugotrajna i uspješna, prenosi Business Insider.

Empatija
Za dug i sretan brak važna je sposobnost parova da suosjećaju sa svojim partnerom. Ako jedan partner razumije i suosjeća se s onime kroz što prolazi druga strana, problemi i nesuglasice lako se rješavaju. Empatični ljudi, koji se mogu povezati s drugima i shvatiti što osjećaju, čine odlične partnere.

Sedam mjesta gdje svaka žena želi da je ljubite, a ni jedno nisu - usne:

1/7

Kontrola emocija
Iznimno je važno znati kontrolirati svoje emocije u stresnim situacijama. Prema Fisher, to je jedna od najvažnijih stvari za sretnu vezu. Na primjer, parovi koji se svađaju oko financija prije će se razići nego parovi koji nemaju takve probleme.

- Jedna od teorija je da kada dodate stres zbog financija na već krhki odnos, partneri će se razići jer misle da će samostalno riješiti sve svoje financijske probleme - objasnila je Fisher te dodala da zajednički rad mirne glave može pomoći u rješavanju problema, spašavanja odnosa i jačanju istog. 

Pozitivna energija
- Pozitivna energija u odnosu ključ je za jačanje i dugotrajnost - objašnjava. Što znači da biste se u vezi uvijek trebali usredotočiti na ono što je pozitivno, a ne negativno. U svakom odnosu postoje dobre i loše stvari, ali na vama je da odlučite na koju ćete stvar usmjeriti svoju pažnju. Ako gledate pozitivne stvari, vaš partner će se osjećati bolje, a vaš odnos će biti jači, i obrnuto.

Zajedno imaju 214 godina te su najstariji par na svijetu:

Komentara 1

Avatar manjejeviše
manjejeviše
09:42 20.10.2020.

Potpuno se slažem sa navedenim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije