Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Istraživanje pokazalo: 'Ključ' sretne veze je u zajedničkom vježbanju i odlascima u teretanu

shutterstock
25.06.2022.
u 16:30

Ako mislite da ne provodite dovoljno kvalitetnog vremena s vašim partnerom, fizička aktivnost će vam pomoći u tome.

Prema jednom istraživanju vježbanje ključ za zdravu i sretnu vezu je vježbanje u dvoje. Istraživanje je provedeno na 7600 odraslih osoba, a pokazalo je da većina onih koji su vježbali skupa sa svojim partnerima vjeruju da im je baš to popravilo vezu, prenosi metro.

Strahujete od visokog tlaka? Ako jedete ovu pizzu u opasnosti ste

1/6

Više od polovice ispitanika reklo je tako da je zajedničko vježbanje imalo neke pozitivne učinke na njihovu vezu, kao i da je vrijeme provedeno u vježbanju udvoje 'dragocjeno i kvalitetno'.

Kada parovi vježbaju zajedno, rekli su znanstvenici sa istraživanja, raste i međusobna privlačnost jer većina ljudi voli promatrati svog partnera dok vježba, pogotovo muškarci žene.

"Vježbanje također vodi do zdravijeg života te smanjuje stres i negativne emocije; a što je manje stresa, to je manje i svađa među parovima. Također, kada netko ima podršku za vrijeme vježbanja koja će ga motivirati i bodriti, to povećava njihovu uspješnost u vježbanju, a i povećava osjećaj povezanosti među ljudima."

Zato, ističu, parovi koji umjesto da doma sjede svoje zajedničko vrijeme provode u teretani, imaju kvalitetniji odnos i sretniji su u svojim vezama. Također, parovi više uživaju u vremenu provedenom zajedno kada su aktivni, bilo da je to samo šetnja gradom ili tjelovježba. Stoga sljedeći put kada želite provesti kvalitetno vrijeme sa svojim partnerom, razmislite o nekoj aktivnosti.

Psiholozi otkrili kako se manje svađati s partnerom: Pomaže i odvojeno spavanje!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije