Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Istraživanje pokazalo: Evo koja je prosječna veličina penisa u cijelom svijetu

shutterstock
20.10.2020.
u 22:10

Iako se mnogi uspoređuju s "prosječnom" veličinom penisa, iznenađujuće je teško utvrditi koja je to brojka.

Nova studija mogla bi otkloniti neke dugotrajne zablude o veličini penisa i ublažiti nevolje koje dijele mnogi muškarci širom svijeta. Prema novom istraživanju, prosječna veličina uspravnog penisa je nešto više od 13 centimetara. Također, ne postoji jaka povezanost između veličine stopala i duljine penisa, tako da žene mogu prestati ocjenjivati ​​muškarce po veličini cipela, prenosi IFLScience.

Iako se mnogi uspoređuju s "prosječnom" veličinom penisa, iznenađujuće je teško utvrditi koja je to brojka. To je uglavnom zato što se većina studija oslanjala na samoprijavu, što nije baš točno. 

Evo zašto biste trebali doživjeti orgazam prije svakog odlaska na spavanje:

1/7

Kako bi zaobišao ovaj problem i dobio pouzdaniji skup podataka, tim britanskih istraživača odlučio je sastaviti mjerenja koja su poduzeli zdravstveni radnici koji su slijedili standardizirani mjerni postupak.  Uključivale su mjerenja opsega (opseg u osnovi ili u sredini) i duljine (stidne kosti do vrha glavice) iz 20 različitih studija, koja su obuhvatila 15 521 muškarca iz raznih zemalja svijeta. Rezultati će mnogima popraviti dan.

Utvrđeno je da je prosječni  penis dugačak 9,16 cm, dok je prosječni uspravni penis 13,12 cm. Što se tiče opsega, pokazalo se da je prosječni obujam penisa 9,31 cm, a 11,66 cm za uspravni. Nadalje, utvrđeno je da su oni na ekstremnim krajevima spektra mnogo rjeđi. Na primjer, samo 5 muškaraca na svakih 100 ima uspravni penis duži od 16 cm.

Kada su tražili korelacije s drugim tjelesnim značajkama, poput veličine testisa, težine ili veličine stopala, nisu pronađene jake ili konzistentne asocijacije. Iako nisu mogli pronaći značajne dokaze o povezanosti veličine penisa i rase, napominju da se zaključci ne mogu donijeti budući da je velika većina mjerenja obavljena na bijelcima.

Koja je poruka? Muškarci, nemojte biti toliko strogi prema sebi jer ono što vidite na televiziji ili u časopisima nije točan prikaz prosječnog penisa. 

Zajedno imaju 214 godina te su najstariji par na svijetu:

Komentara 12

Avatar IvanR
IvanR
06:35 21.10.2020.

18 u hladu

AD
adler77
06:19 21.10.2020.

Dve šake i gavran sleti..

RO
romobil
05:44 21.10.2020.

Po koji puta ovo olinjalo stupidno pseudo istraživanje!?!? Nemate nešto originalnije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije