Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Istraživanje pokazalo: Djeca koju odgajaju gay roditelji imaju bolje rezultate u školi

shutterstock
28.10.2020.
u 14:30

Znanstvenici su istraživali ovu temu jer prijašnji rezultati nisu bili dovoljno opširni i jasni.

Istraživanje koje su proveli Deni Mazrekaj, istraživač sa Sveučilišta Oxford, Kristof De Witte i Sofie Cabus, pokazalo je da djeca odgojena u istospolnim brakovima imaju znatno bolje rezultate u školi od drugih. 

Promatrali su 3000 djece u Nizozemskoj koja odrastaju s roditeljima istog spola i više od milijun djece čiji su roditelji različitog spola.

"Naše istraživanje pokazuje da je socioekonomski status jako bitan faktor u postizanju dobrih rezultata u životu. Prvo smo otkrili da su ljudi u istospolnim brakovima boljeg financijskog stanja, stariji su i visoko obrazovani - za razliku od bračnih partnera koji su različitog spola. Samim time, djeca koja odrastaju s dva roditelja istog spola, postižu bolje rezultate", rekao je Mazrekaj.

Influencerica Matea progovorila o svojoj borbi s napadajima panike: 

Na pitanje zašto su uopće provodili ovakvo istraživanje, Mazrekaj kaže da je njega, kao i njegove kolege, jako intrigirala ova tema i da prijašnja istraživanja nisu bila dovoljno opširna, pa se nisu mogli ni otkriti ovakvi rezultati, prenosi UNILAD.

"Moram napomenuti da je ovo veliko istraživanje, ali provedeno je samo na području jedne zemlje, Nizozemske. Kada se ista tema ispitivala u SAD-u, nije bila toliko velika razlika među djecom - i oni s roditeljima različitog spola imali su dosta dobre rezultate", dodao je.

Turska vlada zabranila Netflixu snimanje serije zbog gay lika!

1/1

Komentara 1

PA
paramarin
20:07 28.10.2020.

A još kad bi nadodali činjenicu da su djeca kod istospolnih neusporedivo češće sklonija samoozlijeđivanju i samoubojstvu možda bi istraživanje dobilo puniji smisao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije