Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postoji li granica?

Ovo istraživanje otvorit će vam nove poglede o seksu u starijoj dobi

Seks u 80-ima
Foto: Thinkstock
09.03.2017.
u 18:29

Dvije spisateljice, Marie de Hennezel i Virginia Ironside komentirale su istraživanje koje je pokazalo da žene u osamdesetima uživaju u seksu kao i kad su bile mlađe. Marie se slaže s tom tezom, dok Virginia ne vjeruje ovom istraživanju.

Nedavno istraživanje organizacije International Longevity Centre u Velikoj Britaniji na temu seksa u starijoj dobi izazvalo je dosta polemike, jedni tvrde kako nikada niste prestari da biste uživali u spavaćoj sobi, dok druga skupina u ovoj diskusiji tvrdi kako u starosti ne možete uživati u seksu kao prije. 

Dvije autorice za Daily Mail napisale su mogu li žene zbilja uživati u seksu s 80 godina kao i kad su bile mlađe.

Marie de Hennezel branila je tezu kako seks i u osamdesetima pršti energijom kao u mlađim danima. Marie ima 70 godina i kaže kako je 60-ih bila aktivna u tadašnjoj seks-revoluciji, a sada se bori za razumijevanje seksualnih potreba starijih ljudi.

– Dok sam istraživala za svoju knjigu "Seks nakon šezdesete", došla sam do spoznaje da ne postoji dobna granica za ljubav, seks i užitak. Postoji niz razloga zašto intimni odnosi i u osmom desetljeću života mogu biti razlog za slavlje – kaže Marie.

Dodaje kako seks u tim godinama može imati ključnu ulogu za psihičko i fizičko zdravlje i Marie pronalazi nekoliko primjera zašto je seks u toj dobi blagotvoran za zdravlje.

– Srce vam tijekom seksa može imati otkucaje kao i kod lakšeg vježbanja, fizički kontakt s dragom osobom smanjuje krvni tlak, a poznata je i činjenica da seks pomaže pri jačanju imuniteta.

Ohrabruje sve starije osobe koje misle da seks nije primjeren u njihovoj dobi da se oslobode tih okova i uživaju. – Postoje opravdani razlozi i primjeri da seks u šezdesetima i iznad može pružiti potpuni užitak. Razgovarala sam s Machom, ženom koja ima 70 godina i sjaji kao da je desetljećima mlađa. Rekla mi je da vjeruje kako pravi seksualni užitak možete doživjeti kad napunite 60. godina jer tada više nemate što dokazivati.

Marie kaže kako se ne planira odreći seksa u 70-ima i zaključuje: Činjenica da se zahvaljujući redovitom seksu osjećam 30 godina mlađe dovoljan mi je razlog da ga se ne odričem.

Virginia Ironside ima suprotno mišljenje. International Longevity Centre UK utvrdio je da osobe u 80-ima više uživaju u seksu nego kada su imali 50, 60 ili 70 godina, a Virginia se ne bi složila s ovim istraživanjem. Kaže kako 80-godišnjaci, barem većina njih, zaboravi zašto su uopće otišli u sobu, pa joj je teško povjerovati u priču da u 80-ima uživaju u seksu više nego prije.

Kaže kako postoje dva razloga zbog kojih seks u određenoj životnoj dobi nije tako uzbudljiv i ne pršti energijom.

– Žene nakon menopauze često imaju problema s postizanjem orgazma, dok muškarci pate od erektilne disfunkcije koju katkada može riješiti Viagra, ali ni ona ne pali uvijek – uvjerena je Virginia.

>>Jeste li perverzni? Ovo su najpohotniji horoskopski znakovi

>>Što razlikuje dobar seks od fantastičnog? 10 muškaraca otkrilo vruće detalje najboljeg seksa​

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
19:00 09.03.2017.

svaka dob svoje nosi. sada je trend biti i ostati mlada pa onda i ovo sa seksom ide u tom smjeru. tko moze i voli nek naravno izvoli uziva koliko god moze-srama tu vise nema

KR
kresimirica
00:06 10.03.2017.

Ja sem bila s jednim od 74, malo sam cugnula pa zaboravila a bil je lepotan i moram priznat, iskustvo je nekaj. Možda je vuzel onu Viagru, to nemrem znati, al dobro je odradil svoje!

PA
Pax
10:36 10.03.2017.

Vecernjem je Daily Mail izvor i uzor, britanski tabloid za malogradjane ispranog mozga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije