Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljne

Istraživanje pokazalo da bi se gotovo 70% žena odreklo seksa na mjesec dana kad bi tako dobile idealnu liniju

shutterstock
02.06.2020.
u 16:31

Oko 60 posto žena redovito odlaze na dijetu prije ljeta. Najveća zabrinutost je skidanje posljednjih pet kilograma prije odlaska na plažu, koja muči 79 posto žena.

Vrijeme bikinija i odlaska na plažu je pred nama te žene osjećaju sve više pritiska da smršave i izgube višak kilograma. Novo istraživanje pokazalo je koliko ženama ljeto uzrokuje nesigurnosti te koliko im pada samopouzdanje zbog njihovih ‘ljetnih’ tijela, prenosi Daily Mail. 

Pritisak da smršave prije ljeta osjeća čak 82 posto žena, a njih 68 posto odreklo bi se seksa na mjesec dana, pa čak i više, ako bi  zauzvrat postigle svoj idealni izgled, otkrilo je istraživanje časopisa Shape. Oko 50 posto žena mrzi svoj trbuh, dok je 29 posto žena najviše nesigurno zbog svojih bedara. Većina žena vježba tijekom proljetnih mjeseci kako bi imale više samopouzdanja na plaži, a 47 posto njih priznaje da najviše rade trbušnjake i druge vježbe za struk.

Pogledajte kako održavati težinu nakon 50. godine:

Zahvaljujući popularnosti društvenih mreža, nošenje bikinija može izazvati nelagidz, a žene koje osjećaju pritisak da smršave, velikim dijelom za to krive Facebook. Oko 90 posto žena nikad ne bi ‘lajkalo’ fotografiju sebe u bikiniju na kojoj su označene, a čak 44 posto žena pitalo bi prijatelje da izbrišu njihovu oznaku ili fotografiju s društvenih mreža.

Polovica žena priznaje kako se u kupaćem kostimu najugodnije osjeća ispred svojih prijateljica ili partnera, dok se 18 posto njih dobro osjeća i u muškom društvu. Manje od 10 posto žena osjeća se privlačno među nepoznatim ljudima.

Oko 60 posto žena redovito odlazi na dijetu prije ljetne sezone, od kojih 53 posto smanjuje unos kalorija, 22 posto ih se odriče ugljikohidrata, a njih 15 posto odluči se za alternativna rješenja. Najveća zabrinutost je skidanje posljednjih pet kilograma prije odlaska na plažu, koja muči 79 posto žena. 

U današnjoj kulturi koja slavi fizičku privlačnost, popularno je mišljenje da samo mišićava, tonirana i tijela bez dlačica mogu dobro izgledati u bikiniju, što u mnogim ženama izaziva nesigurnosti i komplekse.

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije