Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Solo igrači

Istraživanja potvrdila: Noćne ptice najčešće su - samci

Getty Images
16.11.2019.
u 07:00

Istraživanje je provedeno na Sveučilištu u Chicagu, a proučavalo se kako ljudsko ponašanje i spavanje utječe na ljubavnu vezu.

Rezultati su pokazali da oni koji su noćne ptice, odnosno oni koji idu kasno spavati i bude se kasno ujutro, ujedno imaju bogatiji seksualni život od skupine koja svaku noć ima najmanje osam sati sna. Ipak, ovi ljudi rjeđe ulaze u dugu vezu, a najčešće su sami.

Foto: Thinkstock
 

Ispitano je 500 studenata na Sveučilištu, a istraživanje je i objavljeno u magazinu Evolutionary Psychology. Autor istraživanja kaže kako se rezultati mogu povezati s radnjama u davnoj prošlosti. 

"Moguće je da je nekada davno, u povijesti aktivnost noću ujedno značila i veća mogućnost za druženje, ali i vođenje ljubavi i stvaranju potomaka", rekao je autor Dario Maestripieri. 

Istraživanje je također otkrilo i kako se žene koje ostaju dulje budne navečer ponašaju slično kao muškarci jer imaju istu razinu kortizola kao muškarcu, a ovaj hormon je povezan s velikom količinom energije, stresom i kognitivnim funkcijama. 

Otkriveno je i kako su češće muškarci ti koji ostaju budni do kasno u noć, ali i kako općenito manje spavaju.

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije