Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenadit će vas

Istraživanja pokazala: Ovo su stvari koje pomažu ženama da brže postignu orgazam

shutterstock
05.06.2020.
u 23:13

Dobar humor i dobra ocjena partnera kod prijateljica pomoći će ženama da osjete zadovoljstvo, a široka ramena partnera pomoći će u bržem postizanju orgazma.

Samo 13,46 sekundi, toliko je potrebno da žena sa svojim stalnim partnerom postigne orgazam, kako objašnjava jedno nov istraživanje. No zašto se većina žena onda osjeća kao da jednom postigne orgazam u svega nekoliko sekundi, dok se drugi put osjeća kao da ga nikada neće postići? Ova istraživanja pokazala su što ženama pomaže brže postići orgazam, prenosi The Sun.

Redoviti seks

Iako seks na jednu noć mnogima zvuči erotično i seksi, žene će prije postići orgazam ako se seksaju sa stalnim partnerom. Znanstvenici na sveučilištu u Floridi promatrali su 1000 žena te su otkrili da žene doživljavaju 15 posto više orgazama kada su sa stalnim partnerom, nego s nekim koga ne poznaju. Čak i ako nisu postigle orgazam, osjećale su veće zadovoljstvo.

Dobivanje seksi poruka preko dana

Uz sigurnu i snažnu vezu, žene će prije postići orgazam ako im partner tijekom seksa izjavi ljubav ili ako joj je tijekom dana poslao seksi poruku. Istraživanje objavljeno u časopisu Computers and Human Behaviour promatralo je utjecaje seksi poruka na 615 parova. Parovi koji si šalju seksi poruke osjećaju više zadovoljstva od parova koji to ne rade, kako je otkrilo istraživanje. To je zato što seksualno uzbuđenje ne počinje u tijelu, već u mozgu. Kada osoba vidi poruku, njezin mozak kreće ispuštati hormone zbog kojih se dobro osjeća, poput dopamina i oksitocina.

Maženje prije seksa

Vjerojatno mislite da je predigra ključna za postizanje orgazma, ali zapravo tu pomaže maženje. U istraživanju za časopis Hormones and Behaviour, znanstvenici su otkrili da maženje s partnerom ispušta dva hormona, testosteron i oksitocin. To je učinkovito jer testosteron povećava fizički osjećaj u genitalijama, što pomaže ženama u postizanju orgazma. Dok je za oksitocin dokazano da prouzrokuje intenzivnije orgazme jer aktivira puteve zbog kojih osjećamo zadovoljstvo. 

Ne čekate da padne noć

Seks ujutro dok sunce tek izlazi pomaže u postizanju bržih i eksplozivnih orgazama. Sunce potiče razinu ženskih testosterona tako što stimulira hipotalamus, dio mozga zadužen za ispuštanje hormona. Izlazak sunca ne pomaže samo u razbuđivanju, već potiče i seksualnu uzbuđenost kod žena. Također je jutarnji seks učinkovit jer brige koje se skupljaju kroz dan još uvijek nisu stigle u ženin mozak. Ako su žene pod stresom, postoji manja šansa za postizanje orgazma.

Široka ramena kod partnera

Humor, privlačnost kod prijateljica i količina novaca su stvari koje ženama pomažu da brže postignu orgazam, prema istraživanju za časopis Evolutionary Psychology. No dobar izgled i široka ramena su fizičke karakteristike koje pomažu kod postizanja orgazma. To je zato što široka ramena pokazuju ženama da im je partner snažan te da ih može zaštiti.

Pogledajte koliko Zagrepčani poznaju stare purgerske riječi:

Komentara 1

OL
oLo
00:13 06.06.2020.

Ako partner nema široka ramena onda znači ništa od orgazma?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije