Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Takozvani 'sexting'

Istraživači kažu da postoje tri tipa seks poruka, a koji ćete koristiti ovisi o vašoj osobnosti

Shuttershock
20.06.2021.
u 21:15

Rezultati su pokazali da 'rizične' i 'provokativne' seks poruke muškarci šalju češće nego žene, dok će mlađe osobe češće od starijih bez pristanka druge osobe dijelili izmijenjene seksualne poruke.

.Nedavno je tim znanstvenika među više od 6.000 sudionika iz 11 zemalja proveo ankete o pisanju poruka seksualnog sadržaja (takozvani sexting), a ustanovili su da postoje tri tipa takvih poruka: eksperimentalne, rizične i provokativne.

'Eksperimentalne' su seks poruke najčešće, a opisane su kao sporazumne poruke seksualnog sadržaja između dvoje ljudi.

Lucija Lugomer otvoreno o 'tamnoj' strani posla: 'Svega je tu bilo, a ponajviše korupcije, alkohola i droge

1/8

'Rizične' su poruke istraživači opisali kao poruke koje nastaju za vrijeme nekog rizičnog ponašanja - pijenja alkohola ili konzumiranja droga - a šalju se online nepoznatim ljudima, dok se 'provokativne' poruke odnose na javno dijeljenje intimnih seks poruka bez pristanka druge osobe ili s iznuđenim pristankom.

Foto: Shutterstock

Studija je proučavala i odnos između različitih ličnosti i sklonosti slanja nekog od tri tipa poruka, a otkrila je da su sve tri vrste poruka seksualnog sadržaja povezane s narcizmom.

Isto tako, rezultati su pokazali da 'rizične' i 'provokativne' seks poruke muškarci šalju češće nego žene, dok će mlađe osobe češće od starijih bez pristanka druge osobe dijelili izmijenjene seksualne poruke.

- Sexting je sve češći fenomen među adolescentima i mlađim odraslim ljudima, a malo je studija do sad istraživalo vezu između raznih osobnosti i poruka - rekli su autori studije, a prema njima ovo istraživanje pruža i dokaz da različiti tipovi ličnosti imaju potpuno različita seksualna ponašanja.

Jeste li organizirani, nezadovoljni, impulzivni? Način na koji koristite mobitel, govori mnogo o vašoj osobnosti.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije