Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lepe ti je

Istražili smo Hrvatsko zagorje! Evo zašto ga zovu bajka na dlanu!

Hrvatsko zagorje
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
26.11.2020.
u 15:47

Sve je tu što svaka prava bajka mora imati – šume, dvorci i kurije, muzeji, termalni izvori, crkvice, staze, vinogradi i vinski putovi, ukusna hrana, dragi ljudi, priče, legende i „popevke“.

Naša potraga za odličnim mjestima za izlet i aktivnosti u prirodi se nastavlja! Prošli tjedan pretraživali smo u središnju Hrvatsku! Oduševio nas je uspon na Ivanščicu - najviši vrh Hrvatskog zagorja, šetnice uz Muru, Kalnik, šetnice uz dvorce - Trakošćan, Veliki tabor, najsladja biciklistička ruta - ‘Štrudle by bike’ ... i jos punoooo toga. 

Na korak od glavnog grada...

Na samo korak od našeg glavnog grada smjestilo se Hrvatsko zagorje. Svakom izletniku preporučamo posjet glasovitom Muzeju krapinskih neandertalaca, ali i obližnjim Tuheljskim i Stubičkim toplicama. U istom kraju nalaze se i brojni dvorci koji će vas oduševiti svojom dugom i bogatom poviješću, a tu je i naše najveće marijansko svetište u Mariji Bistrici. Svoj posjet Zagorju svakako obogatite i gastro specijalitetima i isprobajte štrukle ili puricu s mlincima, ali i kapljicu vrhunskih vina po kojima je ovaj kraj poznat.

Foto: Matija Topolovec /PIXSELL

Bajkoviti brežuljci, festivali, glasoviti dvorci

Posjet ovom kraju odvest će vas i do Varaždina, grada glazbe, umjetnosti, obrta i trgovine. Ako ovaj dio Hrvatske posjetite u vrijeme Festivala barokne glazbe ili jedinstvenog uličnog festivala Špancirfesta, doživjet ćete Varaždin na jedan nov i zanimljiv način. Osim po kulturnoj ponudi, varaždinska regija oduševljava i park-šumom Trakošćan s glasovitim dvorcem, kao i zanimljivim gradićima poput Lepoglave i Ludbrega.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Malo dalje od Međimurja, svi ljubitelji aktivnog odmora, kojih je u ovim izazovnim pandemijskim vremenima sve više, uživat će i na bajkovitim brežuljcima Bilogore ili obroncima Moslavačke gore, gdje se mogu pronaći brojni OPG-ovi, koji posebno njeguju tradiciju konjičkog turizma.

Posebni prilog Idemo na izlet - Središnja Hrvatska!

O svim ovim, ali i mnogim drugim ljepotama središnje Hrvatske čitajte u posebnom prilogu Večernjeg lista - Idemo na izlet! Prilog pronađite na dar u nedjelju 29. studenog uz nedjeljni Večernji. Na svim kioscima! 

Foto: Matija Topolovec /PIXSELL

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije