Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreni zdravo

Nije samo za jelo...Isprobajte prirodnu masku za lice od bundeve

Bundeva
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
16.11.2015.
u 10:16

Osim za pripremu krepkih juha i pita, bundevu možete iskoristiti i za njegu vaše kože i podariti joj blistav ten.

Bundeva se u mnogim kućanstvima priprema na razne načine i idealnoj e vrijeme da iskoristote sve njene blagodati.

Osim za pripremu krepkih juha i pita, bundevu možete iskoristiti i za njegu vaše kože i podariti joj blistav ten. 

S obzirom na to da je bogata antioksidansima, bundeva je idealna namirnica za njegu kože. Sadrži enzime koji pomažu u rastapanju suhih stanica kože te tako djeluje kao prirodni piling. Bogata je vitaminom A, alfa i betakarotenima, vitaminima C, K i E te mineralima poput magnezija, kalija, cinka i željeza.

Bundeva sadrži voćne enzime i alfa hidroksi kiseline (AHA), koje povećavaju obnovu stanica dovodeći do ljepše i glatke kože. Sadrži vitamin A i vitamin C koji pomažu omekšati i umiriti kožu poticanjem proizvodnje kolagena što ujedno smanjuje znakove starenja. 

Cink u sjemenkama bundeve sjajan je za sve one koji imaju problema s aknama. Cink će vam pomoći kontrolirati razinu hormona i proizvodnju sebuma na koži kao i u zacjeljivanju kože.

Molekularna struktura bundeve je mala stoga lako može prodrijeti u kožu kad se koristi na koži u obliku maski. Maske od bundeva dobre su za svaki tip kože, a kako je napraviti potražite na portalu Kreni zdravo. 

>>Što spaja bundeve, zmajeve i crno vino, potražite u Slano&Slatko 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije