Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjetuje kuharica

"Isprobajte ovaj 'hack' s kojim mljeveno meso svaki put bude sočno i mekano, bez 'gumene' teksture"

Pixabay
19.09.2022.
u 07:00

Dok se priprema, mljeveno meso ispušta puno tekućine, pa je teško postići lijepu karamelizaciju i zapečenost, ali ovaj će trik sa sodom bikarbonom rješiti taj problem.

Bilo da radite umake od mljevenog mesa, punite povrće smjesom ili pečete ćevape i pljeskavice, meso prethodno pospite sodom bikarbonom, savjetuje chef i autorica gastro tema Sara Tane.

Hrana koju nikako ne biste trebali prati prije kuhanja

1/11

"Na 450 grama mljevenog mesa dodajte ¼ žličice sode bikarbone i ostavite tako meso 15 minuta prije pripreme", savjetuje Sara Tane, chefica i spisateljica koja piše o gastronomskim temama.

"Mljevena junetina tijekom pečenja ispušta puno tekućine, pa je teško postići lijepu karamelizaciju i zapečenost mesa. Neki kuhari rješavaju tu poteškoću pečenjem mljevenog mesa u manjim količinama, ali trik sa sodom bikarbonom rješava taj problem", kaže Sara dodajući kako se u osnovi radi o tome da viši pH sode bikarbone sprječava vezivanje proteina i samim time gubitak tekućine.

"Osim s junetinom, trik bi trebao raditi i s puretinom, piletinom, janjetinom ili čak kobasicama", kaže Sara te dodaje kako soda bikarbona ne samo da sprečava ispuštanje tekućine nego čini meso sočnim i mekanim bez gumene teksture. Tekućine će ipak biti, ali većim dijelom se radi o otopljenoj masnoći, piše portal The Kichn.

Juneće meso ispada vam žilavo? Pogledajte par trikova za što mekše meso!

Komentara 1

NO
No1
06:52 20.09.2022.

Jos samo ostaje pitanje koliko ti je bitna tekstura, a koliko okus. Toliko o strucnjacima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije