Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremite se za ljeto

Isprobajte odlične SPA kupke za mršavljenje!

kupka
Foto: Thinkstock
1/2
12.04.2016.
u 11:00

Dijete i tjelovježba samo su neki od načina koje prakticiramo prije ljetne sezone kako bi na plaži zablistali. No jeste li znali da kupke itekako mogu pospješiti mršavljenje?

Bliži nam se ljeto, a s njegovim dolaskom sve više pažnje posvećujemo svom izgledu. Dijete i tjelovježba samo su neki od načina koje prakticiramo prije sezone kako bi na plaži zablistali. No jeste li znali da kupke itekako mogu pospješiti mršavljenje?

U kombinaciji s pravilnom prehranom i redovitom tjelesnom aktivnosti kupke dovode do impresivnih rezultata u kratkom vremenskom roku. Osim toga, blage kupke imaju i povoljan učinak na kožu, ali i na cijeli organizam.

U nastavku vam donosimo nekoliko spa kupki koje možete isprobati u svom domu.

Citrus kupka za mršavljenje pomoći će vam očistiti tijelo od toksina,a povećati će i elastičnost vaše kože. Za pripremu kupke potreban vam je sok od 5 limuna, naranče i grejpa. Mješavini dodajte 3 žlice maslinovog ulja i ulijte smjesu u vodu.

Anticelulitna kupka bogata je mineralima iz morske soli i zbog toga potiče izlučivanje suvišne vode iz organizma. Za ovu kupku potrebna vam je samo sol. Otopite kilogram morske soli u vodi temperature 38 stupnjeva. Kako bi bila učinkovita kupku priređujte tri puta tjedno u periodu od mjesec dana.

Foto: pixabay

Kleopatrina kupka za mršavljenje jedna je od najpopularnijih SPA kupki. Svoju ljepotu Kleopatra je pripisivala učestalim wellness tretmanima od kojih se najviše spominje kupanje u mlijeku. Priprema Kleopatrine kupke je vrlo jednostavna. Pomiješajte 3 šalice mlijeka u prahu s 6 šalica tople vode. Zatim med pomiješajte s 5 kapi esencije sandala i nekoliko kapi esencije vanilije. Takvu smjesu ulijte u razmućeno mlijeko te sve zajedno stavite u kadu.

Kako bi SPA djelovao na gubitak kilograma morate se pridržavati pravila koja vrijede za SPA kupke. Jedno od prvih pravila je da se kupate sjedećki, a razina vode u kadi ne bi trebala biti viša od razine struka.Temperatura vode ne bi trebala prelaziti 35-38 stupnjeva. Ako u bilo kojem trenutku osjetite nelagodu kupanje morate odmah prekinuti. Osim toga jedan sat prije SPA kupke i jedan sat nakon kupke ne preporučuje se jesti. Da bi postigli najbolje rezultate prije kupanja dobro je očistiti kožu blagim pilingom.

>>Nakon kupanja postala ružičasta kao Pink Panther: Ispričavam se proizvođaču, nisam čitala upute

>>6 neočekivanih benefita epsomske soli za zdravlje i ljepotu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije