Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabava za sve

Isprobaj pet super ideja kako vrt pretvoriti u zabavno mjesto za cijelu obitelj

Plodine
Foto: Canva
1/5
12.04.2022.
u 13:37

Statistike pokazuju da djeca već od četvrte godine pamte mirise, uživaju u bojama i mogu definirati što im odgovara u vrtu, pa nije rano da krenu istraživati svoju pustolovinu

Vrt je mnogim odraslima najdraži dio doma, upravo zbog raznobojnih biljaka i mirisa kojima je ispunjen. Kao takav, može biti idealan izbor za cijelu obitelj. Statistike pokazuju da djeca već u četvrtoj godini dobro pamte boje, oblike i znaju što im točno odgovara. Stoga, to je prava prilika da ih se počne upoznavati sa svijetom biljaka, zemlje, ali i navikavati na oblikovanje vrta kao zabavnu aktivnost.

Donosimo nekoliko kreativnih ideja kako svoj vlastiti vrt možete pretvoriti u pravo malo dječje igralište i napraviti ga mjestom za zabavu u kojem će doista uživati cijela obitelj.

Trampolin

Jedna od najčešćih aktivnosti svakog djeteta tijekom djetinjstva svakako je skakanje na trampolinu. Sat  vremena dnevno skakanja može biti mnogo učinkovitije i od trčanja. Istraživanja NASA-e su pokazala da se u sat vremena skakanja na trampolinu može izgubiti čak 406 kalorija, a što je pozitivno – prilagođen je za sve dobne skupine.

Potiče pravilan razvoj mišića i jačanje ravnoteže. Najbolje od svega je to što djecu sigurno ne morate tjerati da skaču na trampolinu, niti im to morate predstavljati kao trening. Uz njega, vrt će im sigurno postati jedno od češćih odredišta.

Foto: Arena Hospitality Group

Viseća stolica sa sjenilom

Spavanje ili drijemanje na otvorenom može biti povoljno po cijeli vaš organizam. Svaka stanica ima priliku napuniti se kisikom, a sunce je dokazani izvor koje potiče D-vitamin. Kampiranje jest jedna od opcija, ali ako želite postaviti svoju bazu nadomak ruke, viseća stolica pravi je izbor.

Idealno mjesto za jutarnju kavu, popodnevna drijemanja, ili večernje razgovore na otvorenom – bit će ovo izbor po svačijem guštu. Osim toga, spavanje na svježem zraku dokazano ima mnogo benefita za cijeli organizam. U toplijim danima, u vašoj visećoj stolici mogli biste doživjeti spavanje pod vedrim nebom.

Foto: Arena Hospitality Group

Jacuzzi

Ono što je bio pojam hotela, luksuznih spa centara i tretmana, sada može postati pojam vašeg vrta uz kućni jacuzzi. Za vrijeme toplijih dana, može postati mjesto igre za cijelu obitelj, kratka zamjena za more, ili jednostavno mjesto za opuštanje cijelog tijela.

Uz ovakav izbor, nećete više morati trošiti novce, resurse i vrijeme na skupe lokacije, već ćete spa-oazu moći napraviti i kod kuće. Također, uz jacuzzi možete prirediti romantičnu večer za dvoje u vlastitom vrtu, ili se opustiti nakon napornog treninga. U bilo kojoj varijanti, nije pogrešan izbor, posebice stoga što istraživanja pokazuju da pozitivno djeluje na mišićnu masu i rad srca, te pravilno disanje.

Foto: Arena Hospitality Group

Suncobran s postoljem

Tijekom toplijih dana i visokih temperatura, kako biste provodili vrijeme na otvorenom, potrebno se zaštititi od prevelike izloženosti suncu. Da bi vaš doživljaj vrta za odmor bio potpun, suncobran s postoljem pravi je izbor. Osim što je lagan za prenošenje i instaliranje, vrlo je učinkovit za kućne potrebe. Mjesto pod suncem možda jest dobro, no pod suncobranom je ponekad mnogo bolje.

Foto: Arena Hospitality Group

Za uređenje vrta – kvalitetna ideja

Bilo da se odlučite za jedan od ovih artikala, ili sve artikle podjednako, za pravilno uređenje vrta koji će postati drago mjesto svim ukućanima, potrebna je kvalitetna ideja. Nju ćete postići najbolje uz dogovor.

Uvažite mišljenje svih sustanara podjednako, pa i onih najmlađih. Uz ove artikle možete idealno iskombinirati pasivno-aktivni vrt u kojem ćete se moći dobro i kvalitetno izmoriti uz igru, ali jednako tako dobro i kvalitetno odmoriti.

Uz sve to, ako vrt pretvorite u mjesto u koje će djeca rado ići, postoji velika mogućnost da ih osim igre zainteresirate i za biljni svijet, ali i sve čari vrta. Djecu ne treba tjerati na istraživanje – ona to vole raditi i sama, no treba im dati kvalitetan poticaj. Ovi predmeti daju dovoljno sadržaja koji će ih u vrtu zadržati, a sve ostalo prepustite njima i njihovoj mašti.

Pri izboru jacuzzija, suncobrana i viseće stolice, jako je važno da se radi o kvalitetnim, a lako dostupnim proizvodima. Zato su Plodine odličan izbor u kojemu možete pronaći super primjerke. Uz to, možda dobijete i pokoju novu ideju za uređenje vrta, ili kvalitetno vrijeme s obitelji.

Kada je riječ o jednostavnim, a kvalitetnim proizvodima, Plodine su se dugom tradicijom koja traje godinama dokazale kao odličan izbor.

Sadržaj nastao u suradnji s Plodinama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije