Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
0 1°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Avatar grabrik
  grabrik:

  Na Islandu se prošle godine rodilo oko 4.100 djece ukupno. Incidencija Down-ovog sindroma u svijetu je 1 od 1000 rođene djece, tako da bi Island bez bilo kojih mjera po statictici imao 4 bebe godišnje rođene sa Down-om. Dovoljno da ... prikaži još!da dvije žene prekinu trudnoću već imaju 50 % bolje rezultate.

 • Anasta:

  Amniocentezom se moze vidjeti nosi li majka dijete koje ima visoki rizik za Down-a . Kod nas je to standardna procedura za starije od 35 godina rodilje, barem je bila u vrijeme kad sam ja radjala. Ako se utvrdi visoki ... prikaži još!i rizik, predoci se obitelji sve prednosti i mane cinjenice da moze roditi dijete s Downom ili nekom drugom genetskom malformacijom. Bez obzira na misljenje obitelji, Eticko povjerenstvo bolnice pri odluci o pobacaju uvazava samo misljenje majke. Bila sam na faksu kad su jednoj trudnici to objasnjavali, zena ima 42 godine i nema djece. Spremno je rekla da je njoj to posljednja prilika za imati dijete, jedva je zatrudnila i da ce ona voliti i paziti to dijete jos i vise nego da je zdravo. Bez obzira sto ne mogu dosegnuti stupanj razvoja visi od dijeteta od 6 godina, ta djeca su puna ljubavi i veselja i unose radost u svoje domove. Slazem se da je tesko roditeljima jer djeca ovise o njima, ali to nije razlog da ih treba pobaciti. Za neke druge ljude bi trebalo uvesti retrogradni pobacaj.

 • Pajkoslava2:

  meni su rekli da cu rodit dijete s downovim sindromom. odlučila sam rodit. I rodila sam dijete bez Downa. potpuno zdravo i evo ga danas u 7.god zivota. ovo je Sotonski lobi koji mrzi zivot i tako majke nagovara na pobačaj.

Još iz rubrike Lifestyle

Treba savjet

'Menopauza mi je ubila želju za seksom, plašim se da će me suprug ostaviti'

Savjetuje Tracey Cox

Isprobajte ove seks izazove: Akciju u sobi ćete dići na neku novu razinu, tvrdi stručnjakinja

Zdravija opcija

Sredstvo za čišćenje kupaonice napravite sami - od samo tri sastojka