Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte

Irci poručuju: Ovako se priprema originalna irska kava

Irish coffee
Getty Images
11.01.2019.
u 07:51

Recept je iz Irske u SAD donio novinar San Francisco Chronicle-a, Stanton Delaplane, koji je irsku kavu kušao u Shannon zračnoj luci.

Irsku kavu osmislio je kuhar Joseph Sheridan 1942. kako bi poželio dobrodošlicu Amerikancima koji su mu dolazili u posjet. 

Stigli su u hladnoj noći na zapad Irske i kako bi ih malo ugrijao, Sheridan im je u kavu ulio malo viskija i rekao im: Ovo je irska kava!

Recept je iz Irske u SAD donio novinar San Francisco Chronicle-a, Stanton Delaplane, koji je irsku kavu kušao u Shannon zračnoj luci. U Sjedinjenim je državama irska kava prvi put poslužena u Buena Vista Café u San Franciscu 10.rujna 1952.

Pogledajte i galeriju Namirnice koje ne biste trebali podgrijavati

Irish coffee
1/7

Evo recepta...

SASTOJCI

30 ml Clontarf Irish whiskey

150- 210 ml vruće kave ili dva 2 espressa

1-2 male žličice smeđeg šećera

Friško istučenog šlaga

Priprema

U šalicu stavite šećer, a zatim ulijte viski. Nakon toga dodajte kavu i šlag na kraju koji će osigurati da kava dulje ostane topla. Ako pripremate hladnu kavu  ice coffe), u tom slučaju kavu zašećerite prije dodatka viskija. 

Pogledajte i video Cheesecake sa samo tri sastojka

Ključne riječi

Komentara 2

DP
dusan.plantaric.3
08:38 11.01.2019.

Radil sam u Irskoj 5 godina,obožavam tu cugu!

GI
Gips
07:57 11.01.2019.

Linđa imaš kakav recept za 2 jaja na oko? Ili daj izgubi današnji dan da istražiš i da nam javiš kako skuhati hrenovke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije