Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRATITE PAŽNJU

Interakcijom roditelja s djetetom razvijaju se socijalne vještine

'04.09.2010.,  Zagreb - Na Trgu bana Jelacica roditelji s djecom su prosvjedovali pod nazivom Vrtice za sve. Cilj prosvjeda je ostvarenje prava svakog djeteta na smjestaj u ustanovi za predskolski odg
'Goran Jakus/PIXSELL'
25.03.2012.
u 11:49

Roditelji bi trebali dva puta promisliti prije nego zanemare pozive svoje djece da \'ih pogledaju

Roditelji bi trebali dva puta promisliti prije nego zanemare pozive svoje djece da \'ih pogledaju\', tvrde znastvenici sa Sveučilišta Concordia u Montrealu. Njihova studija naime pokazuje kako djeca kojoj roditelji posvećuju pažnju u onoj mjeri koliko oni traže razvijaju pozitivan stav prema životu i puno bolje uče kasnije u školi.  Jedino upozorenje je da roditelji trebaju reagirati samo u slučajevima \'kvalitetnog\' ponašanja kojim se traži pažnji.

- Mlađa djeca čiji su roditelji redovito odgovarali pozivitno na njihove potražnje za pažnjom od interakcije očekuju da ih ispunjava a kao rezultat toga uživaju u svim pokušajima roditelja da ih socijaliziraju., objasnila je voditeljica istraživanja Marie-Pierre Gosselin.

Tijekom studije od roditelja je zatraženo da popune upitnike što je obično izazvalo reakcije kod djece da pokušaju pridobiti roditeljsku pažnju. Neka su djeca pokušala sudjelovati s roditeljima u ispunjavanju ili pričati s njima, dok su druga djeca plakala, vrištala i bacala stvari po sobi.

Gosselin tvrdi kako je prva reakcija tipična za djecu čiji roditelji s pažnjom odgovaraju na potrebe svoje djece u različitim kontekstima dok su neprilagođenija djeca u roditeljskom okruženju koje se manje bavi njima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije