Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marija Mara Janković

Inozemni uspjeh mlade Hrvatice: U Šangaju su mi najveći problem bile cipele i to 
što u Kini jedu pse

04.11.2015., Zagreb - Mara Jankovic, model. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
13.11.2015.
u 09:00

Ovdje se zaradi džeparac, u Aziji za rabljeni auto

Kad neki nogometaš kojem je prabaka bila iz našeg kraja počne, uzmimo za primjer, igrati za Barcelonu, i neznani i znani prijateljski će ga potapšati i uzeti pod svoje. S druge strane, hrvatska manekenka koja ostvari svjetski uspjeh morat će se nerijetko uhvatiti u koštac s cijelim nizom predrasuda o svom poslu.

Protiv stereotipa

Da bismo ispravili tu nepravdu, na mali ženski razgovor priveli smo Mariju Maru Janković (21). Manekenka iz Sesveta može se pohvaliti ekskluzivnim ugovorom za Dior, čije je kreacije visoke mode nosila u Parizu, suradnjom s Armanijem i nedavnom revijom za talijanski Port koju je nosila u Šangaju, i to uz bok Viktorijinim anđelicama Kendall Jenner i Joan Smalls. Upitali smo Maru da nam objasni što to uopće znači baviti se manekenstvom i može li se od tog posla u Hrvatskoj živjeti.

– Kod nas? Teško – presjekla nas je u trenu i dodala: – To je samo džeparac dovoljan za malo bolji izlazak ili sitan šoping u Zari. Zato je Mara, koju je sa 12 godina zapazila Tihana Harapin Zalepugin, sreću okušala na Dalekom istoku gdje, kaže, posao cvjeta. Djevojke koje nisu supermodeli, objašnjava nam, nakon dva mjeseca kući se vraćaju s iznosom od pet tisuća dolara naviše. S takvog putovanja Mara se ovih dana vratila iz Šangaja u kojem je posljednja dva mjeseca snimala modne kampanje i po 12 sati dnevno.

– Posla ima toliko da vas zaboli glava. Sreća da volim manekenstvo jer mi pruža mogućnost da putujem kamo nikad nisam mislila da ću ići i upoznajem inspirativne ljude – kaže pa objašnjava kako joj je izgledao uobičajeni radni dan.

Foto: Instagram/Wanda Nara

– Pozirala sam za lookbookove i išla na castinge. Agencija bi nam navečer poslala poruku kada moramo biti ispred zgrade i onda bi nas dočekao vozač. Klijenti uglavnom ne znaju engleski i netko iz agencije išao bi s nama. Kastinzi bi počeli oko 9.30 sati, a snimanja su trajala do kasno u noć – kaže Mara. Što joj je bio najveći problem, pitamo je.

Visoki su čuđenje u svijetu

Cipele. Ja nosim broj 39, a sve su bile malih brojeva pa mogu reći da sam se krvavo naradila u Kini – smije se. Oduševila ju je azijska kultura, ljudi koju se je zaustavljali na cesti i čudili se njezinoj visini bili su joj simpatični, no što se tiče hrane, nije se previše upuštala u istraživanje okusa kineske kuhinje. – Živjela sam praktički na voću. Nisam htjela riskirati da mi podvale meso psa – kaže Mara kojoj se u Kini ostvario dječji san. U klubu Fusion nastupala je kao MC, pjevala i doživjela da tisuće posjetitelja plešu s rukama u zraku dok svira glazbeni remiks koji je snimila s jednim Dj-jem iz Brazila.

– Bila je to najbolja večer u mome životu – kaže Mara i otkriva da svaki zarađeni dolar odvaja sa strane. Želi studirati jezike, jednog se dana baviti odnosima s javnošću i pjevati.

>>Prvi tjedan u Parizu a naša Marija Janković već nosi Dior!

Komentara 3

Avatar nijeminišta
nijeminišta
09:39 13.11.2015.

"Živjela sam praktički na voću. Nisam htjela riskirati da mi podvale meso psa." - ovo je stvarno presmiješno - ako igdje na svijetu, onda u aziji ima beskonačan izbor vegetarijanske hrane - razni wokovi, bambus, riža, tofu, stakleni rezanci, rižini rezanci, sto vrsta povrća sa raznim umacima.... u aziji gladna može ostati jedino priprosta cura iz sesveta... baš tužno...

Avatar 7Sisak6
7Sisak6
10:25 13.11.2015.

koja je to po redu koja je ostvarila uspješnu inozemnu karijeru sve uzori morala i ćudoređa

SP
Spezispezi
10:41 13.11.2015.

Kako se tek Kinezi snebivaju zašto mi masovno ubijamo janjce i roštiljamo ih na svakih 100 m onako u komadu. Fuj, kako nehumano. Jadni janjci. A tek koke, pilići i zečevi. Ameri sada masovno imaju koke za kućne ljubimce, a mi s njima na roštilj. Strašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije