Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Industrija namještaja u EU ostvaruje oko 96 milijardi Eura godišnje

Virtualni sajam www.design-expo.eu
03.03.2021.
u 10:37

Neki od najznačajnijih europskih proizvođača namještaja predstavili svoje proizvode na virtualnom sajmu www.design-expo.eu

Europsko tržište igra ključnu ulogu u globalnoj industriji namještaja. Europa je druga najveća svjetska regija proizvodnje namještaja i sjedište je nekih od najvećih i najvažnijih svjetskih kompanija. Njemačka, Italija i Poljska glavne su zemlje izvoznice namještaja na globalnoj razini. Europa ima dugu povijest proizvodnje namještaja, a ujedno je i svjetski lider u premium segmentu tržišta namještaja.

Tržište namještaja podijeljeno je u sedam glavnih segmenata: namještaj za dnevne sobe i blagovaonice, namještaj za spavaće sobe, kuhinjski namještaj, plastični i ostali namještaj, uredski i komercijalni namještaj, rasvjeta i svjetiljke te podne obloge. Zbog porasta životnog standarda i većih prihoda potrošači češće zamjenjuju svoj namještaj. Procjenjuje se da je tržišna vrijednost namještaja u EU 2020. oko 96 milijardi Eura, s tržišnim udjelom od oko 20% ukupne tržišne vrijednosti industrije namještaja u svijetu.

Neki od najznačajnijih proizvođača namještaja iz EU svoje su proizvode predstavili na virtualnom sajmu namještaja i interijera www.design-expo.eu – najvećem takvom sajmu u Europi.

Na sajmu su proizvođači namještaja iz Poljske, Njemačke, Italije, Francuske, Nizozemske, Švedske, Hrvatske, Slovenije, Srbije i drugih zemalja. Ukupno je na sajmu oko 100 izlagača iz više od 30 zemalja svijeta, ponajviše iz Europe.

Sajam već posjetilo oko 60.000 ljudi

Virtualni sajam je do sada posjetilo oko 60.000 posjetitelja, potencijalnih poslovnih partnera, kupaca i zaljubljenika u lijepe interijere. Virtualni sajam je besplatan za sve posjetitelje i radi cijelu godinu, 24/7.

Osim za proizvođače, virtualni sajam www.design-expo.eu zanimljiv je i trgovcima namještajem, kao i specijaliziranim web trgovcima koji su se predstavili svojom bogatom ponudom namještaja. Tako su se na sajmu predstavili neki od najvećih trgovaca namještajem iz Italije, Švedske, Švicarske, Poljske…

Virtualni sajam www.design-expo.eu pokriva sve segmente industrije namještaja kao i one koji su s njom usko povezani: namještaj za unutarnje i vanjske prostore, podne obloge, vrata i prozori, bijela tehnika i kućanski uređaji, dekoracije, madraci, rasvjeta, grijanje, električni uređaji i pribor, komercijalni namještaj (namještaj za  opremanje i uređenje hotela, ureda, zračnih luka, trgovina, bolnica, škola, restorana, kafića, tvrtki, državnih institucija i dr. ) kao i dobavljače građevinskih i konstrukcijskih materijala, strojeva, materijala, komponenti, alata i opreme za namještaj, te pružatelje usluga (arhitekti, dizajneri interijera, marketinške usluge, foto&video, bankarske usluge, edukacija i obrazovanje, tiskarske usluge, usluge dostave i sl.).    

Promotivna ponuda za izlagače

Tvrtke se na virtualnom sajmu mogu predstaviti kroz dva izlagačka paketa po posebnoj promotivnoj cijeni koja za proizvođače, distributere, maloprodajne tvrtke, dobavljače i sl. iznosi samo 999 EUR za cijelu godinu, a izlagački paket za pružatelje usluga (arhitekti, dizajneri interijera i dr.) 499 EUR-a.

Besplatno predavanje na temu SCENOGRAFIJA IZLOŽBI: PRINCIPI I PRAKSA održat će ugledna arhitektica Iva Berthon Gajšak iz Pariza

Kroz predavanje uživo koje će se održati 4. ožujka 2021. godine u 19 sati, arhitektica Iva Berthon Gajšak će tematiku i profesiju scenografije izložbi približiti široj publici.

Iva Berthon Gajšak živi u Parizu gdje zajedno sa svojom poslovnom partnericom Giovannom Comanom, vodi ured za arhitekturu i scenografiju bGc studio: www-bgc-studio.com koji su osnovale 2009. godine.

Scenografija izložbi vrlo brzo je postala dominantna aktivnost ureda, što potvrđuju brojne realizacije izložbi u suradnji s prestižnim francuskim institucijama poput Réunion des musées nationaux - Grand Palais,  Petit Palais, muzeja Cluny, muzeja Guimet, muzeja Picasso, Arapskog Instituta, fondacije Cartier i drugih.

Osim u Francuskoj, bGc studio izvodi projekte u Italiji, Maroku, u Abu Dhabiu, te u Kini: u Šangaju, kao i u pekinškom Zabranjenom gradu.
Ambicija bGc studija je ponuditi odgovarajući i jedinstveni odgovor za svaki projekt, te stvoriti posebni svijet koji budi emocije.

Prijava za sudjelovanjem na ovom live webinaru nije potrebna. Predavanju koje će biti održano na Engleskom jeziku možete pristupiti putem ovog linka: https://youtu.be/lmJX7WIPSlo, a ako niste bili u mogućnosti predavanje pratiti uživo, ono će biti dostupno na YouTube kanalu na istom linku. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije