Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

IMED – poliklinika koja pomiče granice

Poliklinika IMED
07.04.2021.
u 08:02

Poliklinika IMED je privatna poliklinika za dentalnu medicinu i estetsku kirurgiju koja se  u  svojih 12 godina poslovanja pozicionirala na području stomatologije i estetske kirurgije. Poznati po stručnjacima i specijalistima iz svih grana stomatologije i estetske medicine, svojim pacijentima pružaju multidisciplinaran pristup pri čemu su uvijek u korak s najmodernijim tehnologijama današnjice.

Osim što je poznata po stručnosti, jedna je od stomatoloških poliklinika koja se može pohvaliti i svojom inovativnošću. Naime, svojom uslugom pod nazivom ,,ALL IN ONE“ omogućila je svojim pacijentima uslugu stomatoloških sanacija u općoj anesteziji. Radi se o zahvatu prilagođenom pacijentu gdje se u jednom zahvatu, u potpunoj anesteziji obave svi potrebni radovi. Tijekom jednog zahvata vade se zubi, modelira i nadograđuje kost, ugrađuju implantati, bruse zubi, uzima otisak i izrađuje provizorij. Ono što bi se standardnim protokolom radilo u nekoliko faza i više  dolazaka u stomatološku ambulantu sada se obavi u jednoj posjeti dok je pacijent u općoj anesteziji. Time je Poliklinika Imed postala prva privatna stomatološka dnevna bolnica u Hrvatskoj.

Foto: Arena Hospitality Group

ALL ON 4 koncept, predstavlja napredniju vrstu stomatološke terapije kod pacijenata kojima su zubi u jako lošem stanju ili kod potpune bezubosti. IMED PROTOKOL  uključuje zahvat  ALL-on-4-  u općoj anesteziji. Dok je pacijent pod općom anestezijom provodi se terapija vađenja  zubi, ugradnje implantata te se suvremenom tehnologijom  isti dan izrađuju fiksni privremeni mostovi.

Na taj način, maksimalno je skraćeno vrijeme terapije, tijekom opće anestezije pacijent ne osjeća bol te mu se omogućuje funkcijska I estetska rehabilitacija za manje od 24h. U vremenu kada se tehnologija toliko razvila da se u gotovo svim industrijama u potpunosti ili barem djelomično prelazi sa analognih na digitalne procese, Poliklinika IMED ponovo implementira potpunu digitalizaciju u svim segmentima stomatološke terapije.

Foto: Arena Hospitality Group

Investicijom u suvremenu opremu koja uključuje digitalni CBCT, intraoralni scanner, 3D printer, CAD CAM te brojne napredne software, u potpunosti je promijenjen pristup izradi dentalnih radova. Digitalno putovanje pacijenta započinje CBCT scanom. Snimke usne šupljine i glave pacijenta šalju se sa uređaja na doktorska računala koja omogućuju najprecizniju analizu i planiranje terapije sa milimetarskom preciznošću. Također, jedna od stvari koja se radikalno izmijenila je uzimanje otisaka. Nekad je to za pacijente bilo iznimno nelagodno iskustvo dok je danas zamijenjeno intraoralnim scanom i traje 10ak minuta. Komunikacija između doktora i laboratorija je fluidnija, povećana je preciznost izrade radova koje tehničari dizajniraju u adekvatnom softwareu i šalju na izradu u supermodernu glodalicu ili 3D printeru vlastitog dentalnog laboratorija. Digitalizacija je također promijenila i ortodonciju gdje se po završetku skeniranja u tzv. ''virtualnoj realnosti'' radi kompletna dijagnostika i plan terapije uz moguće pomicanje zubi na virtualnom modelu te predviđanje rezultata promjenom položaja. Pacijent na samom početku terapije može vidjeti završni rezultat te vremenski tijek i trajanje.

Poliklinika IMED odličan je pokazatelj uspješnog poslovanja koje se razvilo spajanjem dugogodišnje tradicije i suvremene tehnologije.

Selska cesta 90A
tel:01 3668 936
www.imed.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije