Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kućni trikovi

Imate strije? Namažite ih šećerom, kokosovim uljem... Imamo recepte

Strije
Getty Images
28.03.2019.
u 06:40

Istraživanja su pokazala da kokosovo ulje ima ljekovita svojstva i skraćuje vrijeme oporavka i zacjeljivanja kože.

Ako ste kliknuli kako biste pročitali ovaj tekst, zasigurno imate pokoju striju. Nije to ništa čudno, s obzirom da se mogu pojaviti već u doba puberteta, uslijed bržeg rasta, debljanja ili mršavljenja i sl... Pri tome se koža rasteže što slabi kolagen zbog čega nastaju "ožiljci" ispod gornjeg sloja kože. Doznajte kako ih možete ublažiti...

Kokosovo ulje

Istraživanja su pokazala da kokosovo ulje ima ljekovita svojstva i skraćuje vrijeme oporavka i zacjeljivanja kože. Kako biste ublažili strije na koži, mažite ih kokosovim uljem dvaput dnevno.

Aloe Vera

Osim što će pomoći u zacjeljivanju kože, učinit će je i glatkom. Gel ove biljke sadrži spoj koji povećava sintezu kolagena i posvjetljuje strije. Izvadite gel iz lista aloe vere i dodajte mu ulje iz kapsula vitamina A i E. Dobro promiješajte i nanesite na strije. 

Šećer

Šećer se učestalo koristi za mikrodermoabraziju. Kako biste njime djelovali na ublažavanje strija, pomiješajte šalicu šećera s 1/4 šalice bademovog ili kokosovog ulja. Dodajte malo soka od limuna i smjesu nanesite na strije. Ponavljajte postupak dva do tri puta tjedno prije tuširanja i ostavite na koži 8-10 minuta.

Shea maslac

Sadrži antioksidanse i ioma protuupalna svojstva. Intenzivno hidratizira kožu i redovitim nanošenjem osigurava zdravlje kože i popravlja oštećene stanice. Maslac nanesite izravno na oštećene dijelove i ostavite neko vrijeme da ga koža upije. 

Pogledajte i video Savjeti za jednostavnije čišćenje

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije