Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GINKGO

Imate problema s pamćenjem?

11.02.2009.
u 16:31

Najprodavaniji biljni preparat u Europi je ekstrakt iz listova drevnog drveta. To drvo je Ginkgo biloba, ili kako ga neki još nazivaju- živući fosil. Smatra se da je ginko nastarija vrsta drveta na zemlji koja postoji više od 200 milijuna godina.

Prvi ekstrakt iz lista ginkga proizveden je tek 1965. godine iako je njegova ljekovitost poznata i tradicionalno se koristi od davnina u medicini Dalekog istoka.

Ginko sadrži veliki postotak flavonoida, glikozida i ginkoida kojih ima samo u listovima Ginkga bilobe. Smatra se da upravo ginkoidi reguliraju protok krvi u mozak i time potpomažu bolje pamćenje, vraćaju bolje raspoloženje, a pomažu i kod drugih tegoba koje se mogu javiti kod starijih osoba. Stimuliraju obrambene mehanizme čime poboljšavaju astmatička i alergijska stanja, bakterijske infekcije kao i stanje poslije moždanog udara i srčanog infarkta.

Svjetska zdravstvena organizacija je priznala ginkgo kao sredstvo protiv demencije i Alzheimerove bolesti.
Brojna klinička ispitivanja potvrdila su da ginkgo štiti arterije, vene i kapilare od oštećenja regulirajući istodobno njihov tonus i elasticitet, smanjujući sljepljivanje  trombocita (ključnog faktora u razvoju asteroskleroze). Smatra se da bi ginkgo mogao puno pomoći u liječenju gubitka pamćenja, zujanja u ušima i drugih oboljenja uzrokovanih poremećajem cirkulacije.

 Potrebna dnevna doza Ginkga bilobe je 120 mg. Ginkgo Biloba Taponing iz Multipharma sadrži 40mg aktivne tvari u svakoj tableti i potrebno je uzimati 3x1 tabletu na dan. Razlog zašto 3x1 na dan je taj što se aktivna tvar brzo eliminira iz seruma (krvi) za 2 do 4 sata pa treba uzimati najmanje u tri obroka dnevno da bi se održavala razina ljekovite tvari.

Mjesečno pakiranje od 100 komada Ginkga Bilobe Taponing iz Multipharma dostupno je u ljekarnama po cijeni od 79,60kn.

Multipharmovu internet stranicu posjetite ovdje

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije