Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrlo jednostavno

Imate problem s dosadnim voćnim mušicama? Napravite ove zamke i riješite ih se zauvijek

shutterstock
10.06.2020.
u 09:57

Voćne mušice problem su gotovo u svakom kućanstvu, ali možete napraviti nekoliko jednostavnih zamki pomoću kojih ćete ih se riješiti.

Nepoželjni gosti su najgora stvar, pogotovo ako se radi o insektima. Bez obzira jesu li to mravi, muhe ili komarci, zadnja stvar koju želite u svom kućanstvu je borba s dosadnim kukcima, prenosi Good Housekeeping. No, u skupinu najdosadnijih kukaca svakako spadaju voćne mušice. I uz toliko savjeta kako ih se riješiti, teško je znati gdje početi. Stoga vam donosimo nekoliko najboljih trikova kako se riješiti voćnih mušica.

Jabučni ocat i folija

U jednu posudu stavite jabučni ocat te je prekrijte plastičnom folijom i osigurajte gumicom. Drvenim štapićem u foliji probušite nekoliko rupa. Mušice će privlačiti miris octa te će ući u posudu i više neće znati izaći.

Ocat i papirnati lijevak

U jednu posudu stavite malo octa i nekoliko komada zrelog voća. Zatim uzmite jedan komad papira i zarolajte ga u valjak. Uži dio valjka stavite u posudu. Miris voća privlačit će voćne mušice, a valjak će im otežati izlazak iz posude.

Ocat i deterdžent za pranje suđa

U jednoj posudi pomiješajte malo octa i deterdženta za pranje suđa. Deterdžent će rezati površinu octa te će voćne mušice ulaziti u ocat i utopiti se. 

Staro vino ili piva

Kao i voće, voćne mušice vole vino. Ostavite jednu bocu vina s malo tekućine unutra i ona će privlačiti voćne mušice. Tanko grlo boce zarobit će mušice i one više neće moći izaći. Možete iskoristiti i bocu piva, ali dodajte nekoliko kapi deterdženta za suđe za veću učinkovitost. 

Pitali smo bicikliste kakvo je stanje cesta po kojima mogu voziti i zašto obožavaju bicikliranje:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije