Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrlo jednostavno

Imate problem s dosadnim muhama u kućanstvu? Evo kako ćete ih se riješiti na prirodan način

shutterstock
01.09.2020.
u 16:33

Riješite se dosadnih muha u samo nekoliko koraka

Muhe u kućanstvu mogu biti stvarno dosadne, a da biste izbjegli neugodna iskustva s njima, poput prijenosa bakterija, najbolje ih se riješiti. Ipak, to može biti kompliciran zadatak jer nam se čini da su stalno tu. Healthline donosi nekoliko savjeta s kojima ćete se riješiti muha na prirodan način. 

Bilje i cvijeće

Biljke i cvijeće možete posaditi i u vrtu i izvan njega, kako bi muhe bile podalje od kuće. Bilje i cvijeće koje može odbiti muhe su, između ostalog, bosiljak, neven, lavanda i lovorov cvijet

Ocat i sapun za suđe

Mješavina octa i sapuna za suđe može pomoći u tjeranju muha. Da biste koristili ovu metodu, u visoku čašu pomiješajte oko centimetar jabučnog octa i nekoliko kapi sapuna. Čašu prekrijte plastičnom folijom. Učvrstite je gumicom i probušite male rupice na vrhu. Muhe će privući ocat u čaši i letjet će kroz rupe. Međutim, sapun za suđe uzrokuje da muhe potonu umjesto da mogu sletjeti u ocat.

Kajenska paprika i voda

Kajenski papar može pomoći u odbijanju kućnih muha. Pomiješajte ga s vodom i prskajte po kući kako biste odvratili muhe od ulaska.

U subotu, 5. rujna, u Zagrebu se organizira okupljanje 'Festival slobode':

Ključne riječi

Komentara 5

OB
obican
16:54 01.09.2020.

Centimetar octa? Majko mila, vl je stvarno otisao na kvasinu i svatko moze pisati u njemu

Avatar našopanaguskamatejica
našopanaguskamatejica
22:40 01.09.2020.

Mislim da muhe same po sebi ipak nisu najdosadnije....ima, ima puno "dosadnijeg" od muha......

MM
Marljivi mrav
19:21 01.09.2020.

Tako je... nostalgija, hahahaha. 😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije