Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisni trikovi

Znate li da plijesan u kupaonici možete riješiti pomoću kipućeg mlijeka?

Shutterstock
25.10.2019.
u 06:53

Mnogi muku muče s pljesnivim površinama, a vrlo jednostavno ih je ukloniti

Plijesan se u kupaonici radi zbog vlage, koja je uvijek prisutna, a uz to voli i tamna mjesta. Područje oko kade ili tuš-kabine iz tog je razloga idealno za razvoj plijesni, a možete je se riješiti na prirodan način. 

Foto: Shutterstock

Crne točkice prvi su dokaz da imate problem s ovim ljubiteljima vlage koji mogu biti opasni za zdravlje. U borbi protiv plijesni najbolji su proizvodi koji sadrže klor, kao što je izbjeljivač, a najvažnije je kod čišćenja dobro provjetriti prostoriju i koristiti se gumenim rukavicama. Ostavite da djeluje nekoliko minuta i dobro isperite. 

Ako ipak više volite prirodna sredstva, najbolji borac je ocat. "Ocat je odličan prirodni pomoćnik u čišćenju i neće prouzročiti nikakvu štetu na zidu i boji", rekla je stručnjakinja za čišćenje Larry Vetter. Važno je da je riječ o alkoholnom octu koji se poprska na zahvaćeno područje, ostavi da djeluje 30 minuta i potom se izriba oštrim dijelom spužvice. Ako je plijesan i dalje na zidu, ponovite postupak i isperite toplom vodom. 

Također, u borbi protiv plijesni odlično je i kipuće mlijeko koje se oprezno nanese na zid i ostavi da djeluje pola sata, a potom se jednostavno pobiriše krpom. 

Još jedan odličan trik jest i soda bikarbona pomiješana s vodom tako da se napravi pasta koja se nanese na zahvaćenu površinu, a poslije se ispere. 

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode: 

 

Ključne riječi

Komentara 2

KO
Kora
10:17 25.10.2019.

Kako se kipuće mlijeko oprezno stavi na zid? To bi baš htjela probati. Možda bi se nus proizvod bio - puding, zahvaljući tim gljivicama.

IT
I-To
10:30 25.10.2019.

Otvaraj prozor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije