Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
e, da...

Imate orgazme u snu? Ovo je dobro znati

seks
screenshot/facebook
16.01.2019.
u 08:00

Orgazmi se događaju tijekom REM faze sna, kada je tijelo ˇparalizirano", no mozak je itekako aktivan.

Možda zvuči čudno, ali nije rijetkost da neke osobe doživljavaju orgazme tijekom sna. Za muškarce je poznato da imaju "mokre snove", no kada je riječ o ženama tu je stvar malo drugačija. Ipak, i žene mogu imati orgazme u snu i to toliko jake da ih probude. Ono što ih može zbuniti jest sjećanje na erotski san i orgazam, ali ponekad nisu sigurne je li zaista riječ samo o snu ili fizičkom orgazmu koje su zaista osjetile. 

Najčešće se orgazmi u snu događaju za vrijeme puberteta, adolescencije te u odrasloj dobi ako je osoba dulje vrijeme spolno neaktivna. 

Istraživanje provedeno 1986. godine pokazalo je da je 37 posto žena doživjelo orgazam u snu barem jednom. Podaci su objavljeni u časopisu Journal of Sex Research. 

Orgazmi se događaju tijekom REM faze sna, kada je tijelo ˇparalizirano", no mozak je itekako aktivan. Kako za žene ne postoje "fizički" dokazi orgazma, istraživanje je obuhvatilo mjerenje otkucaja srca. Pokazalo se kako se kod žena koje su imale orgazam tijekom REM faze sna rad srca ubrzao i sa 50 otkucaja u minuti "skočio" na 100, a ubrzalo im se i disanje pa je zabilježen skok sa prosječnih 12 udisaja na 22. 

Neke žene ne mogu doživjeti orgazam tijekom seksualnih odnosa, no mogu tijekom sna. Stručnjaci to pojašnjavaju činjenicom da je ženama teže doživjeti orgazam jer je potrebna i tjelesna i psihička opuštenost te ako ih nešto muči ili odvraća pozornost, teško će doživjeti orgazam. Tijekom sna ništa ništa im ne smeta te stoga lakše i brže doživljavaju orgazme. 

Pogledajte i video Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije