Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepustite se...

Imate li glavobolju? Malo strasti "odglumit" će tabletu protiv bolova

banane, par (1)
Jan Haas/DPA/PIXSELL
04.03.2013.
u 14:30

Rezultati su pokazali da seksualna aktivnost tijekom napada migrene može ublažiti ili čak spriječiti bol u nekim slučajevima, izvještavaju znanstvenici...

Jedna od pet osoba koje pate od migrene nemaju više simptomatičnih bolova nakon strastvenog seksa, a više od polovine prijavilo je manje bolova, otkrili su znanstvenici s njemačkog sveučilišta Munster. Ukupno je 42,7 posto ispitanika nakon seksa osjetilo smanjenje boli za 50 posto. Ovaj fenomen objašnjava se pojačanim izlučivanjem endorfina, prirodnog lijeka protiv bolova koji djeluju na centralni živčani sustav smanjujući napetost, prenosi Daily Mail.

Neurolozi su prikupljali podatke pune tri godine na oko 400 pacijenata koji boluju od dvije vrste glavobolja. Trećina ispitanika vodilo je ljubav dok ih je boljela glava, od toga oko 60 posto s migrenom, a 36 posto s običnom glavoboljom. Rezultat je da su se obje skupine osjećale bolje nakon seksa, a simptomi glavobolje su popustili. Zanimljivo, muškarci su prijavljivali olakšanje u 36 posto slučajeva, a žene u 13 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije