Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super baka

Ima 105 godina i preboljela je koronu - tvrdi da ju je spasilo svakodnevno jedenje grožđica natopljenih u ginu

Shawn Laws O’Neil
24.02.2021.
u 10:27

Jedan od sinova, Phillip Laws, kaže kako je obitelj bila jako zabrinuta kada su saznali da Lucia ima koronavirus, ali super baka i mama je i to preboljela

Lucia DeClerk, najstarija žena u staračkom domu u New Jerseyu saznala je da je zaražena koronavirusom 25. siječnja - na svoj 105. rođendan!

Žena koja je živjela u doba španjolske gripe i dva svjetska rata te proživjela smrt čak tri supruga i sina kaže kako je, saznavši da ima koronavirus, bila jako uplašena. Nije joj se sviđalo što mora biti izolirana i što se ne može družiti s drugim ljudima i osobljem u domu. Na sreću, Lucia je imala blage simptome i za dva tjedna izašla je iz izolacije.

U intervjuu za The New York Times, Lucia je otkrila da je tajna njezine dugovječnosti molitva. "Molitva, molitva, molitva i ne jedenje brze hrane", kaže ova super baka i dodaje kako misli da su za brz oporavak od virusa zaslužne grožđice natopljene u ginu koje jede svakog jutra. "Napunim staklenku grožđicama, dodam gin i ostavim devet dana da odstoji. Svakog jutra pojedem devet komada."

Foto: Shawn Laws O’Neil

Njezina obitelj navikla je na neobične navike koje ima, a neke od njih su i ispijanje soka od aloe vere i praje zuba praškom za pecivo. Unuk Shawn Laws O’Neil (53) kaže: "Znali smo je pitati što to radi, je li luda, ali sada se samo smijemo na njezine navike. Uspjela je pobjediti svaku prepreku u životu. Jako je zdrava u glavi i ima dobro pamćenje - sjeti se nekih stvari iz mog djetinjstva kojih se čak ni ja ne sjećam."

Jedan od sinova, Phillip Laws, kaže kako je obitelj bila jako zabrinuta kada su saznali da Lucia ima koronavirus, ali super baka i mama je i to preboljela, prenosi UNILAD.

U Zagrebu počelo masovno cijepljenje, a liječnici kažu da im ljudi prijete jer žele što prije doći na red:

Britanska baka prva primila cjepivo protiv koronavirusa: 'Osjećam se odlično!'

1/3
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije