Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki modni povratak

Ikona kuće Dior postala je najtorba jeseni 2018.

23.08.2018.
u 23:16

Originalna torbica “sedlo” datira iz 2000. godine, a očuvani modeli iz te godine danas se na internetskim portalima prodaju za nevjerojatan novac te im cijena dostiže i 1700 funti.

Jedna od najljepših haljina koju je nosila Carrie Bradshaw, slavni lik još slavnije serije “Seks i grad”, svakako je Diorova slip-haljina s printom novina. No, ona je nosila, i promovirala, i jednu od najpopularnijih torba te planetarno slavne modne kuće, danas već kultnu Dior Saddle Bag koju je dizajnirao modni genijalac i najzločestije dijete svjetske mode – veliki John Galliano.

Originalna torbica “sedlo” datira iz 2000. godine, a očuvani modeli iz te godine danas se na internetskim portalima prodaju za nevjerojatan novac te im cijena dostiže i 1700 funti. No, popularno “sedlo” ponovno je u središtu interesa milijuna žena cijelog svijeta jer je Dior nove modele (novi materijali na starom, malo povećanom obliku torbe dokazali su njezinu nenadmašnu modnu vrijednost) uvrstio u svoju jesensku kolekciju za 2018. godinu, a modni znalci predviđaju da će upravo torba koju je Dior vratio u život biti torba nadolazeće sezone.

“Ta je torba ikona kuće Dior, savršen modni dodatak za svakodnevne kombinacije. Željela sam da bude veća i robusnija od orginala, ali istodobno i jako šarena, ukrašena vezom ili resicama – da se poput kameleona prilagodi svakoj situaciji”, izjavila je dizajnerica Maria Grazia Chiuri i očito pogodila u sridu. Torba je spektakularna, nosiva na obične traperice i bijelu majicu, ali i na vječni kaput tzv. kamelhar. Nije stoga čudno da se za pojedine modele u Dioru već formirala lista čekanja.

Cijene novih iznose od 1850 do 6100 funti, ali ova priča dokazuje staru istinu da se u modu isplati ulagati. Naravno, iz perspektive obične smrtnice koja razumije modu, ali je rođena na Balkanu, najčešće se ulažu snovi. Ali i njh treba znati odabrati, zar ne?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije