Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
košta samo 3,99 kuna

Ikeina plava torba novi je modni hit! I postala je to sasvim slučajno...

Foto: Instagram
1/8
10.05.2017.
u 09:07

I to sve zbog gafa francuske modne kuće Balenciaga koja je dizajnirala plavu torbu i prodaje je po cijeni od 15 tisuća kuna, a koja neodoljivo podsjeća na Ikeinu.

Planetarno prepoznatljiva Ikeina torba Frakta, koja se kod nas može kupiti za 3,99 kuna, postala je inspiracija mnogim dizajnerima. I to sve zbog gafa francuske modne kuće Balenciaga koja je dizajnirala plavu torbu i prodaje je po cijeni od 15 tisuća kuna, a koja neodoljivo podsjeća na Ikeinu. 

Razlika u cijeni je drastična, a twitteraši su odmah krenuli s izrugivanjem ovom francuskom dizajnu. Ostali dizajneri, u ovom su slučaju našli novu inspiraciju te su krenuli u dizajniranje raznih komada od Ikeine, plave torbe. 

 

Dizajnerica Alexandra Hackett modnu je prepoznatljivost stekla preinakama odjevnih komada s potpisom Nike, a od Ikeine torbe Frakta dizajnirala je novčanike i torbice za kartice. S obzirom na materijal, čini se kao logičan izbor. 

Foto: Instagram/Wanda Nara

Osim novčanika, kreirala je i šešir koji bi trebao sačuvati suhu glavu od svake kiše.

Nizozemski brend obuće Studio Hagel kreirao je model tenisica koji imitira siluetu Balenciaginih tenisica Speed Trainer u kombinaciji s torbom Frakta.

 

 

Danska dizajnerica Signe Ralkov otišla je korak dalje, kao i uvijek u svojim kreacijama, te je kreirala tange, a internetska trgovina Chinatown Market odlučila je unovčiti u svoju ponudu uvrstivši model kupaćeg kostima, haljine, natikača i kape.  

Komentara 1

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
20:54 11.05.2017.

kae ovo sado mazo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije