Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moda: U studiju HTV-a održana tradicionalna revija zagrebačkih obrtnika Zlatna igla

I u krizi prava moda i istinska ljepota se njeguju - i kupuju

zlatna igla
Luka Klun / VLM
17.10.2009.
u 00:48

Organizatori su godinu dana unaprijed dobili obećanje da će Ministarstvo gospodarstva biti glavni pokrovitelj sljedeće, 75. po redu, Igle

Zlatna igla jedna je od rijetkih modnih smotra gdje svi sudionici navijaju za sve, gdje nema antagonizma i gdje se svatko veseli i svom i tuđem uspjehu. Razloge za to treba ponajprije tražiti u tradiciji – u petak navečer u studiju Anton Marti na HTV-u, uz izravan TV prijenos, održana je 74. zlatna igla, tradicionalna godišnja smotra zagrebačkih obrtnika čiji je posao ljepota.

No, dio opće dobronamjernosti svakako leži i u činjenici da upravo ti obrtnici rade i žive u sve težim uvjetima, pritisnuti krizom, i stoga se svi zagrebački modni obrtnici – u prvom redu krojači i postolari, ali i sve ostale popratne djelatnosti: krznari, zlatari, frizeri, kozmetičari... – s pravom vesele da su i ove godine uspjeli na modnu pistu postaviti nove kolekcije.

Muškarci u satenu
Zbog svega toga Zlatnu iglu ne treba gledati samo strogim modnim okom. Naravno da strožu prosudbu ne mogu proći pokušaji da se pod kreacije “prodaju” tajice i obične pamučne majice, kao što su imuškarci u bijelom satenu (svečana odjeća namijenjena mladoženjama koji se uz slobodu odriču i ono malo modne pameti koju posjeduje prosječan pripadnik jačeg spola) prizor koji ćemo dugo pamtiti – po zlu.

No, samu reviju izvukle su dizajnerske mini kolekcije, u prvom redu Igora Galaša, Mustri, Igora Dobranića, Ane Kujundžić i Tome Jerčića. Uspjeh se već sada lako može predvidjeti šeširima Cahun koji postaju jedan od zaštitnih znakova grada Zagreba, a gradske će gospođe obožavati i krzno iz Krznarije Dvoranić, počevši od kratko šišanog nerca obojenog u ljubičasto.

Do nove jeseni
I na ovogodišnjoj Igli tradicionalno je bio zagrebački gradonačelnik, a Darko Horvat, ravnatelj Uprave za obrt pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, unaprijed je obećao da će Ministarstvo biti suorganizator i glavni pokrovitelj sljedeće, jubilarne, 75., Igle koja će se održati u listopadu 2010. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije