Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika obitelj

Htjeli su još jedno dijete, a onda dobili petorke: 'Trošili smo 420 pelena tjedno'

Facebook
17.02.2021.
u 10:30

Iako su ih liječnici upozorili da postoji mogućnost višestrukog poroda, nisu ni sanjali da će dobiti ovoliko djece.

Adam i Danielle Busby iz Houstona u Americi bili su zabrinuti da nikada neće moći imati djecu nakon što su im liječnici rekli da su oboje neplodni. Ipak, par nije odustao - prošli su intrauterinu oplodnju (IUI),  postupak sličan IVF-u koji uključuje davanje ženi lijekova za plodnost prije nego što se spermij ubrizga u maternicu, piše The Sun.

Nakon što su uspješno dobili kćer Blayke (5), odlučili su još jednom probati s tom metodom. Iako su ih liječnici upozorili da postoji mogućnost višestrukog poroda, nisu ni sanjali da će dobiti petorke. Inače, vjerojatnost da se to dogodi je 41 milijun naprema jedan.

Roditelji očekivali petorke, a onda je stiglo iznenađenje: 'Zamislite ovo'

1/2

Foto: Facebook/TS Auris

Prije rođenja, Danielle je krenula u ozbiljan režim prehrane, konzumirajući 4.500 kalorija dnevno kako bi osigurala da dobije dovoljno hranjivih sastojaka. Kad je prošlo 28 tjedana, medicinski tim odlučio se za porođaj. Uz carski rez dobili su još pet djevojčica - Hazel, Avu, Parker, Oliviu i Riley.

Danielle i Adam radili su danonoćno kako bi održali djecu čistima, mijenjajući 420 pelena tjedno i praveći do 40 bočica dnevno. Adam je također uzeo vrijeme od posla u naftnoj industriji, ali nije im bilo lako.

Foto: Facebook/TS Auris

- Bilo je iscrpljujuće. Dani i noći jednostavno su tekli zajedno. Imali bismo pauzu od 45 minuta nakon hranjenja, presvlačenja i čišćenja bočica, a zatim bismo ih morali ponovno probuditi - ispričao je Adam.

No, premda je rođenje pet potpuno novih beba možda bilo iscrpljujuće, roditelji priznaju da je postalo teže tek kad su napunile dvije godine. - Tako su pune energije, neprestano pokušavamo pronaći načine da ih umorimo. Briga o njima je posao s punim radnim vremenom - kaže Danielle.

Foto: Facebook/TS Auris

Djevojčice sada imaju pet godina, a Adam, ne želeći riskirati, imao je vazektomiju. - Ovo je naša obitelj. Sada smo kompletni - zaključila je Danielle.

Pogledajte kako se pripremala spektakularna izložba "Hrvatska svijetu"!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije