Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sportska 'špica'

Hrvatska je postala sjedilačka nacija, sjedimo i do 15 sati dnevno

Odmaranje, žena, spavanje
Thinkstock
15.05.2017.
u 11:16

Posebno je zabrinjavajući podatak da je sve veći udio nedovoljno aktivne djece i adolescenata, na primjer čak 92 posto djevojaka u dobi do 15 godina nije dovoljno tjelesno aktivno.

Središte Zagreba u subotu su ispunili brojni sportaši, sportski klubovi i savezi, koji su na Strossmayerovom trgu zajedno s građanima vježbali i istaknuli važnost cjeloživotne rekreacije. Sportska špica subotom novi je sportsko zabavni događaj u gradu u organizaciji Sportskog saveza Grada Zagreba.

Hrvatska je postala sjedilačka nacija, sjedimo i do 15 sati dnevno, sedam sati provedemo ležeći ili spavajući, a samo dva sata smo aktivni. Posebno je zabrinjavajući podatak da je sve veći udio nedovoljno aktivne djece i adolescenata, na primjer čak 92 posto djevojaka u dobi do 15 godina nije dovoljno tjelesno aktivno. Upravo zato su organizatori ovaj sportski događaj namijenili svim građanima, mladima i starijima, s ciljem poticanja na bavljenje sportom, rekreaciju i kretanje.

Odmaranje, žena, spavanje
1/9

Najbolju motivaciju za vježbu brojnim okupljenim građanima dali su sportski idoli koji su na postavljenim sportskim poligonima predstavili svoj rad i svoj sport, ali su se okušali i u drugim sportovima.

Nogometaši GNK Dinama, košarkaši Cedevite i Cibone, rukometaši PPD Zagreba, rukometašice Lokomotive i košarkašice Medveščaka, olimpijci Martin i Valent Sinković, boksač Filip Hrgović i brojni drugi predstavili su svoj sport, pokazali kako izgledaju njihovi treninzi i pripreme, ali su svoje snage odmjerili i u drugim sportovima s okupljenim građanima.

Tako su snage odmjerili u košarci, malom nogometu, rukometu, stolnom tenisu, veslanju, judu, boksu, sambu, ritmičkoj gimnastici, hrvanju, karateu, ju-jitsuu, taekwondou, kuglanju, obaranju ruku, hokeju na rolama.

Događaju je uz brojne legende zagrebačkog sporta prisustvovao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Iako je ovo prva godina održavanja ovog sportskog događaja, organizatori imaju u planu takvu vrstu događaja organizirati nekoliko puta godišnje, u proljeće i jesen, s ciljem poticanja sve većeg broja ljudi na veću tjelesnu aktivnost.

Komentara 3

CI
cinkvici
11:57 15.05.2017.

ja sedim i duže, nekij 15 sati dnevno, ostalo spavam - u krebetu...

LU
lukivoda
11:50 15.05.2017.

nije istina ja ležim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije