Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hrvati štedjeli u prosincu kako bi navalili na siječanjske rasprodaje

sniženje
Reuters
07.01.2010.
u 17:30

Rasprodaje su ove godine počele tjedan dana ranije, a zbog tople jeseni i zime, izbor veličina i asortimana je veći nego inače.

Već i ptice na granama znaju koliko je teško odoljeti šarenim plakatima s kojih vrište natpisi sniženo, popust, zimska rasprodaja... No, ovog siječnja hrvatski građani se niti ne trude odolijevati! Zašto i bi? Manje su trošili za blagdane kako bi na rasprodajama ulovili najbolje komade po najpovoljnijim cijenama. Traže se popusti od 30, 50 ili 70 posto, a kupuje se sve što treba i ne treba.

Počelo tjedan dana ranije

Trgovci zadovoljno trljaju ruke jer se potrošačka groznica nastavlja, a trgovine su od jutra do mraka pune kupaca gladnih robe koja je donedavno bila samo njihov nedostižan san.

Zbog tople zime ostalo je i više odjeće i obuće na policama pa je roba dočekala rasprodaje, a kupci imaju i razlog više za veselje, ali i neumorno trošenje.

– Popusti na zimskim rasprodajama kreću se kao i prošle godine, od 30 do 70 posto, ovisno o trgovini. Ovogodišnja zimska rasprodaja razlikuje se od prošlogodišnje u dvije stvari; započela je tjedan dana ranije i trgovine imaju više robe koja im je ostala zbog izrazito tople jeseni i toplijeg početka zime, pa je samim time i izbor veličina, modela i asortimana na rasprodaji veći nego inače – objasnila je Vlatka Svedružić iz City Centera One.

Slična sniženja očekuju kupce i u drugim trgovačkim centrima, a povećan interes za rasprodaje osjetili su svi.

– U Avenue Mallu sniženja su u rasponu od 30 do 70 posto. Razlika je u tome što se ove godine nešto ranije počelo s većim popustima. Rasprodaje uvijek izazivaju velik interes kupaca pa i ove godine u Avenue Mallu bilježimo povećan broj posjetitelja u ovom razdoblju – objasnili su iz Avenue Malla.

Gospodarska kriza i lošija kupovna moć građana natjerali su i parfumerije da snize cijene, iako je inače teško naći sniženja kad su u pitanju šminka i parfemi.

– Osjetili smo povećanje prodaje snižene robe, i make-upa i parfema. Snizili smo cijene i do 50 posto i iako to inače nije praksa, sada se pokazuje iznimno uspješnom. Dolaskom novih kolekcija isto tako ćemo kombinirati i pripremiti sniženja za naše kupce – kažu iz parfumerija Martimex.

Mnoge trgovine još se nadaju da će asortiman uspjeti prodati po cijenama sniženim do 30 ili 40 posto, a ono što ostane krajem siječnja, bit će sniženo do kraja.

– Po velikoj posjećenosti centra od početka rasprodaje vidi se da je jedan dio građana pričekao s kupnjom i da će jesensku i zimsku odjeću kupiti po sniženim cijenama. U drugoj polovici siječnja većina trgovina koja je započela s manjim iznosima svoj asortiman stavit će na totalnu rasprodaju – napominju iz City Centera One.

Sa skija na rasprodaje

Ekskluzivnije trgovine poput Lacostea, Calvina Kleina i High Cluba svoje prave kupce pričekat će dok se ne vrate sa skijanja kako bi ih "opelješili" na rasprodajama.

– U prodajnim mjestima Consulea popusti se kreću do 50 posto. Prodaja je vrlo dobra iako su naši brojni lojalni kupci trenutačno na skijalištima, pa vjerujemo kako će kroz koji tjedan biti i još bolja – objasnili su iz Consulea.

Heruc Galeria kupce očekuje sa sniženjima od 30 do 50 posto, a u outletu do 70 posto.

– Prva tri radna dana u siječnju bilježimo 55 posto veći promet u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Naš rezultat u prvom tjednu siječnja upućuje da su potrošači čekali rasprodaje kao što stoji i to da naši odani kupci nisu preusmjerili svoj novac u kompanije koje s rasprodajama počele još u studenome – kažu iz Heruc Galerije. Sniženja su zaista privlačna, no čim završe, dolazi nešto još zanimljivije - nove proljetne kolekcije koje možemo očekivati već sredinom veljače...

Komentara 9

OB
-obrisani-
18:30 07.01.2010.

Cenzur !!!-Cenzura !!!- VL obrisao sve moje postove u kojima je isti VL 2002 objavio podatke o skrivljavanju prometne nesreće Milana Bandića i BIJEG istog s lica mjesta prometne nezgode te smještanja otkaza policajcu koji ga je prijavio... CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-

SM
simune mali
18:30 07.01.2010.

Ma dajte nemojte nasmijavati...sto mogu hrvati stedit? Nisi u 12 mj isli u nedozvoljeni minus, pa su to sad iskoristili :((

OB
-obrisani-
18:18 07.01.2010.

Navalili buduci strajkasi ,pa ce im onda biti krivi predsjednici drzave i vlade [Bandic i Kosor ]

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije