Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preživljavanje vrućina

Hrana koju trebate jesti da se rashladite, ali i što morate izbjegavati

restoran, hrana
Thinkstock
06.08.2018.
u 18:30

Nutricionist Daniel O’Shaughnessy savjetovao je koju hranu treba jesti, a što izbjegavati u toplinskom valu koji je zahvatio cijelu Europu

Ako mislite da je svejedno što jedete po vrućinama, varate se. Postoji određena hrana koja će rashladiti vaše tijelo, a da toga uopće niste svjesni.

Nutricionist Daniel O’Shaughnessy savjetovao je koju hranu treba jesti, a što izbjegavati u toplinskom valu koji je zahvatio cijelu Europu.

On kaže kako lubenica, kurkuma i smanjeno unošenje ugljikohidrata i proteina može pobijediti vrućinu.

Iako se više preporučuje zimi, tanjur juhe trebali bi jesti navečer kada temperatura zraka počne padati, a vaše tijelo će uz pomoć juhe ostati hladnije.

>> Kako si pomooći ako imate alergiju na ambroziju

– Juha će uzrokovati znojenje, no kako znoj isparava energija se apsorbira u zrak i vaše se tijelo hladi – objašnjava nutricionist, piše Metro.

On kaže kako je zbog toga za rashlađivanje jako dobar izbor i čili zbog kojeg ćete se više znojiti, a pritom i hladiti tijelo.

Kurkuma je začin koji ljeti ne smijete izbjegavati jer ona poboljšava cirkulaciju te pomaže krvi da brže teče kroz žile zbog čega se tijelo hladi.

Stoga, ako ne znate kako se rashladiti ovo je 10 trikova s hranom koje trebate znati:

1. Jedite špinat
2. Navečer pojedite tanjur juhe
3. Birajte hranu s čilijem
4. Jedite lubenicu
5. Povećajte unos kurkume
6. Smanjite ugljikohidrate
7. Jedite manje mesa
8. Jedite luk
9. Konzumirajte jelo i pića koja sadrže mentu
10. Birajte obroke napravljene s kokosovim mlijekom

>> Kako se jednostavno riješiti zadaha od češnjaka?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije