Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Švicarskoj

Hotel nudi luksuzni 'covid-19' paket: Teretana, liječnici, medicinsko osoblje

Le Bijou
26.03.2020.
u 10:00

Jedan Hotel u Švicarskoj inače nudi uslugu bez puno susretanja s ljudima, a sada su ovu situaciju posebno iskoristili.

U danima samoizolacije, slogan švicarskog hotela 'Hotelska usluga bez drugih ljudi', ima sasvim novo značenje. Lanac hotela Le Bijou inače nudi sve sadržaje bez kontakta s drugim ljudima, pa osnivač Alexander Hübner kaže za Insider.com da im nije puno trebalo da ponude luksuzni paket 'covid-19' u kojem imate sve usluge - od liječnika, osoblja, teretane...

Le Bijou ima 42 sobe koje Hübner opisuje kao luksuzni Airbnb smještaj, a svaka ima kuhinju, saunu, jacuzzi, kamin i teretanu. Osim spremačica, svaka soba posluje bez ikakvog osoblja, čak i na check-inu. Dodao je još da gosti imaju privatnu aplikaciju i upravljač za vrata 24 sata kako bi mogli naručiti hranu, kuhare, namirnice, masažu, taksi i slično. Neke su se usluge, naravno, promjenile tijekom pandemije.

Kako pravilno oprati ruke pogledajte u videu:

"Sve je napravljeno tako da ne morate vidjeti druge ljude", kaže Hübner i objašnjava ideju.

Foto: Le Bijou

Kreiranje usluge 'covid-19' bio je logičan slijed događaja. Vidio je da gosti produljuju svoj ostanak, da neki zovu liječnike da ih dođu pregledati, pa je odlučio sve to ukomponirati u jedan paket koji možete složiti sami, a uključuje: posjet doktora, testiranje na virus i njegu medicinske sestre 24 sata. Le Bijou je sklopio partnerstvo s privatnom klinikom kako bi mogli nuditi ove usluge. 

Prošli tjedan hotel je primio pet rezervacija, a upiti samo rastu iz dana u dan. Iako je opcija jednog noćenja i dalje otvorena, ljudi uglavnom rezerviraju razdoblje od dva tjedna do dva mjeseca. Gosti su pola turisti, pola stanovnici Švicarske koji nemaju pomoć kod kuće i ne mogu biti sami. 

Foto: Le Bijou

Foto: Le Bijou

Sada će se sobe čistiti prije i poslije gostiju (ne tijekom boravka), a naručena hrana i stvari se ostavljaju ispred vrata. Osoblje koje posprema hotel potpuno je zaštićeno opremom.

Cijenu je, naravno, Hübner spustio, pa tako noćenje koje inače košta oko 7300 kuna , sada stoji 3600 kuna. Usluga dolaska liječnika dva puta dnevno stoji 5800 kuna, a testiranje mogu obaviti za 3600 kuna. Cijelodnevna briga medicinskog osoblja morat će platiti još dodatnih 36150 kuna. Boravak od dva tjedna košta između 43.390 i 560.400 tisuća kuna, ovisno o uslugama koje se uzmu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije