Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snalažljivo

Hoćemo li se sunčati na ovakvim plažama? Prijedlog stiže iz Italije

Nuova Neon Group 2
17.04.2020.
u 14:20

Pregrade u obliku kutija koće će biti individualne kabine veličine 4,5x4,5 metra - tako zvuči prijedlog talijanske tvrtke Nuova Neon Group 2 za uživanje u suncu i moru ove godine.

Talijani koji su već šest tjedana zatvoreni u kućama i bore se s COVIDOM-19 maštaju o povratku u normalan život, a prvo im na pamet pada uživanje na plažama, u moru i suncu. Nažalost, s približavanjem ljeta i toplijeg vremena i dalje nema naznaka da će se zaustaviti širenje koronavirusa, a mnogi se pitaju hoće li ove godine uopće moći otići na plažu i odmoriti, prenosi Bloomberg. 

Nadu za tim pružila je neobična ideja talijanske tvrtke Nuova Neon Group 2. Dizajneri koji se inače bave proizvodnjom raznih panela, pregrada i keramike osmislili su koncept koji bi trebao zaštiti ljude tijekom pandemije, ali im pružiti uživanje u ljetu. Njihovo rješenje je izrada kabina dimenzija 4,5x4,5 koje će osigurati dovoljnu udaljenost među ljudima, dok bi dodatno između njih bio i transparentni zid visok 2 metra.

Foto: Nuova Neon Group 2

Hrvatska bi mogla posuditi ideju
"Idemo na plaže ovog ljeta", uvjeravala je svoje sunarodnjake podtajnica za kulturu i turizam, Lorenza Bonaccorsi u izjavi za RAI televiziju i dodala kako vlada radi na rješavanju sigurnosnih i zdravstvenih mjera. Za Italiju je turizam veliki dio zarade, kao i za Hrvatsku, pa nije nemoguće da i mi posudimo ovo nesvakidašnje rješenje ako se situacija s virusom ne smiri.

"Ideja pokriva dvije stvari - zaštitu ljudi i pokretanje gospodarske aktivnosti", kažu iz Ferrarija, koji je vlasnik tvrtke Nuova. 

Kako pomoći sebi i drugima u izolaciji, otkriva psihologinja:

Talijanska vlada mogla bi pokušati ograničiti štetu nadoknađujući turističku potrošnju do 325 eura po obitelji, prema pisanju Il Sole 24 Ore. Kredit bi pokrio putovanja od najmanje tri noći na talijanskim lokalitetima.

Iako je ideja dobra, na neka pitanja još ne postoje odgovori. Što će se dogoditi ako nekom na plaži bude loše, kako će se čistiti kupaonice i tuševi, kako će se ulaziti u more sa sigurne udaljenosti i slično. 

Komentara 2

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
17:20 17.04.2020.

Vrlo snalazljivo. A sluzbe ce svaka 2 sata proci kroz te staklenike i pokupiti malaksale i polumrtve od toplotnog udara te ih zamijeniti svjezim kupacima.

ET
etizop12
15:17 17.04.2020.

s obzirom na količinu pješcanih plaža u hrvatskoj može... i vi pametni koji prenosite takvu vijest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije