Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
morate isprobati

Hit na internetu: Ovaj jednostavan kolač morate isprobati već danas

Kolač
screenshot
19.12.2018.
u 12:21

Sve sastojke pomiješajte u zdjeli električnom miješalicom i izlijte u kalup za pečenje.

Ovih dana iz svakog će se doma širiti miris kolača, a mnogi će tražiti recept više s kojim bi ovih blagdana mogli iznenaditi svoje ukućane.

U vrijeme kada želimo na blagdanski stol staviti više različitih vrsta kolača, jednostavnost pripreme i siguran rezultat ono je što se traži u ubrzanoj svakodnevnici.

Kolač
1/4

Na pinterestu je osvanuo recept za kolač Hot milk cake ( Kolač od toplog mlijeka) koji je postao pravi viralni hit. Oni koji su ga isprobali tvrde kako je ovaj rahli kolač toliko ukusan da postaje nezaobilazna slastica poslije svakog obroka, a ako imate dovoljno mašte, osnovni recept možete lako upotpuniti voćem, kakaom, komadićima čokolade i sl. 

SASTOJCI

4 cijela jaja

dvije šalice šećera

1 žlica arome vanilije

prašak za pecivo

2 1/4 dvije šalice brašna

1 1/4 šalice mlijeka

10 žlica maslaca

PRIPREMA

U zdjelu stavite 4 cijela jaja, šećer i pjenasto umutite. Dodajte jednu jušnu žlicu arome od vanilije. Smjesi polako dodajte brašno i prašak za pecivo. Na štednjaku ugrijte 1 1/4 čaše mlijeka, dodajte deset jušnih žlica maslaca i miješajte na laganoj vatri dok se ne maslac ne otopi. Toplo mlijeko ulijte u smjesu jaja i brašna i tijesto teksture poput onog za palačinke, ulijte u kalup za pečenje. Pecite oko pola sata u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. 

Po želji u tijesto možete dodati i komade sezonskog voća ili onog iz kompota i poslužite uz kavu ili čaj.

Pogledajte i video Cheesecake sa samo tri sastojka

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ada
Ada
01:48 14.01.2019.

Nemoguća misija. Mjerne jedinice katastrofa! 11/4 šalice? To bi bilo 2,75 šalice, ili...? Koliko velike šalice? 1 dl, 2 dl? 21/4 dvije šalice brašna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije