Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najljepše u Europi

Guardian: Ovo su najljepše, manje poznate hrvatske plaže

Sv. Jakov, Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/4
05.03.2018.
u 14:03

Iako nam sezona nije još iza vrata, barem ona ljetna, britanski Guardian objavio je popis najljepših 25 plaža u Europi.

Proteklih sezona, a posebice prošle, svjedočili smo brojnim hvalospjevima stranih medija o hrvatskim ljepotama. Iako nam sezona nije još iza vrata, barem ona ljetna, britanski Guardian objavio je popis najljepših 25 plaža u Europi, odnosno u Španjolskoj, Portugalu, Italiji, Grčkoj te čak četiri u Hrvatskoj.

Iako biste možda pomislili da će se na listi naći one razvikanije, na popisu su nešto manje poznate, ali ipak s epitetom "najljepših".

Sveti Jakov u Dubrovniku

Uz informacije kako su u Dubrovniku nesnosne gužve tijekom ljetne sezone, autori članka navode kako je plaža Sveti Jakov, udaljena od grada pola sata, jako dobar izbor. Navode kako je do plaže potrebno "odraditi" 160 kamenih stepenica pa nije toliko napučena kao ostale dubrovačke plaže, znatno dostupnije. Na plaži je i restoran, a borova stabla pružaju prijeko potreban hlad. 

Foto: screenshot/youtube/ilustracija
Foto: Screenshot/Youtube

Posedarje kod Zadra

Riječ je o kameno-šljunčanoj plaži udaljenoj oko 25 kilometara od Zadra s pogledom na Velebit. 

Foto: screenshot/youtube/ilustracija
Foto: Screenshot/Youtube

Pupnatska Luka na Korčuli

Pupnatska luka smještena je u zaljevu i okružena borovom šumom te prekrivena bijelim oblutcima, piše Guardian. U blizini se nalazi i konoba koja nudi raznovrsna jela pa je odličan izbor za cjelodnevni boravak na plaži. 

Livačina na Rabu

Livačina je jedna od tridesetak pješčanih plaža na otoku Rabu, a posebno je privlačna obiteljima s djecom jer je okružena s borovom šumom koja nudi hlad u vrućim ljetnim danima.

Na popisu najljepših, uz hrvatske, našle su se i plaže u Portugalu (Tróia Galé, Samoqueira, Culatra i Figueira da Foz), Španjolskoj (Playa de Carnota, Playa de la Franca, Playa de Calblanque, Los Genoveses i Cala Sa Tuna), u Italiji (La Feniglia, La Scala dei Turchi, Porto Badisco i Bagni di Regina Giovanna), u Francuskoj (Plage de l’Ouille, Plage du Lion, Bains Militaires i Plage d’Écault) i u Grčkoj (Plaka, Gramvousa, Vathy i Nanou).

Komentara 21

Avatar tituš
tituš
14:17 05.03.2018.

Brela i breljanske plaže su nenadmašne u svijetu ... općenito plaže Makarske rivijere ..

TI
tignac9
18:27 05.03.2018.

pa ljepša je plaža bačve od pupnatske

Avatar __MAX__
__MAX__
15:28 05.03.2018.

Nista mi odvratnije nema nego vidjeti plasticne lezaljke na plazama. Kvare ugodjaj i sliku plaza. Zasto ne bi svi nosili peskire i lezali na plazama na prostirkama. Lezaljke treba zabraniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije